"e-potopis"

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

tema odprta - 13. feb 2008 16:02 | ogledi: 1.507 | odgovori: 9

Ima kdo tukaj gor idejo ali izkušnjo, kako izdelovati potopise oz. fotoreportaže s potepanj? Včasih smo delali v albume in zraven pisali komentarje, kaj pa zdaj, v e-obliki? V katerih programih to delate? In spletne zadeve ne pridejo v poštev, rabim samo za lasten arhiv in za svoje veselje ...

Hvala!!

Noel

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

13. feb 2008 16:10

Noel, malo potrpi, takšna zadeva bo zelo kmalu na slovenskem tržišču. Lahko si boš ob zemljevidu spravljala audio, video posnetke, skene brosur, fotografije, itd. Žal pa takšne stvari pri nas še ni, no, ampak kot že rečeno, bo zelo kmalu. fresh

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

13. feb 2008 16:19

Jaz pa imam najraje take stvari kot slike. Se pravi na cd-jih in na računalnikih ali tv-jih mi ni to noben užitek gledat. Slike rada dam iz roke v roko, da lahko še kaka stara mama pogleda (vsem starim mamam se opravičujem ). Tako se tega poslužujem tudi pri potovanjih. V en zvezek limam slike, pišem zraven komentarje, prinesem razglednice, kako zanimivo nalepko (npr.napis coca cola po arabsko) pa take stvari. Res je, da bo to čez par let fuč, ker se uničuje, ampak imam namen kupiti plastifikator. Vsega pa mi res ni treba na pc-ju... Sem že kar malo žalostna (čeprav je kulinarika.net super stvar), da izginjajo tisti zvezki z recepti, kot ga ima moja mami na primer in ima not zalepljeno od njene babice recept, pa kakega sama napiše z roko pa kaka slikica zravn prilepljena... SMRK SMRK Začetnica

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

13. feb 2008 16:55

Microsoft office PowerPoint

urssa  

član od: 25.12.2005

sporočila: 380

13. feb 2008 17:32

Če ne drugega se za tako zadevo lahko uporabi blog... Urša

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

14. feb 2008 3:14

To sem delala v PPT-ju, pa se mi ne da več, ker moraš vsako sliko posebej uvažat in ji spreminjat velikost, kar ti gre časa še pa še. Lahko dodaš tudi muziko in druge efekte. Vendar tega potem ne moreš gledat drugje kot na računalniku. Potem sem presedlala na Pinnacle, sedaj pa je itak v okviru Windowsow Movie maker, kamor uvoziš enostavno slike naenkrat in zraven delaš lahko še čudo stvari, jaz dam muziko, pišem komentarje, spreminjam črke, delam prehode med slikami, to se pa potem vse predvaja samodejno, ker v bistvu pretvoriš v filmček. Vzame ti pa tudi ogromno časa, vendar priporočam. Potem zapečeš na DVD in lahko gledaš tudi v playerju na TV. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

14. feb 2008 9:34

Če dobro razumem, bi rada vso zadevo spravila na DVD. Na tržišu je ogromno tovrstnih programov. Zaradi svoje enostavnosti najraje delam z Nero-tom: http://www.nero.com/eng/index.html Omogoča ti izdelavo celotnega DVDja z menuji, pomeni, da lahko izbiraš med posameznimi sklopi fotografij. Slikam lahko dodaš glasbeno podlago, posnameš kakšno svojo pripombo, izbiraš kakšen naj bo prehod med slikami, poleg slik vključuješ tudi posnetke. Pinnacle, ki ga je opisala Katka Lopatka je mnogo bolj sofisticiran program, z več možnostmi, je pa bil na mojem računalniku zelo počasen in nestabilen. Verjetno je bila kriva verzija lp

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

14. feb 2008 9:37

Vlado, nisem vedela, da to lahko delaš v Nerotu...moram pogledat. Ja saj zdaj ti ni treba več uporabljat Pinnacla, ker je v XP-je že integriran Windows movie maker, kor sem že napisala, je podobno kot je Pinnacle. Tako ti ne bo več trokiralo :) katka http://katka-lopatka.moj-album.com/

Noel  

član od: 12.3.2004

sporočila: 268

14. feb 2008 11:15

Začetnica, prav navdušila si me spet za stare dobre albume! Ampak kaj ko so vse fotke digitalne, računalnik pri roki, da kaj napišeš, ni treba nosit razvijat in jih lepit ... Ma, saj poznate vse to! V mislih sem imela kaj podobnega, kot je blog, le da ne bi rada tega na internetu objavljala ... Noel

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti