E-redovalnica

majekzmajek  

član od: 8.6.2004

sporočila: 147

tema odprta - 11. feb 2008 10:45 | ogledi: 1.640 | odgovori: 11

Če že katera uporablja - kaj vse potrebujem da pridem do dostopa?

Hvala!!

Majekzmajek

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

11. feb 2008 10:55

Hvala bogu, pri nas so pametni in je nimamo! Vse, dokler bo vzporedna papirnata, pa še osebna, pa...... saj nismo birokrati.

Bi pa rekla, da ti morajo te reči povedati v šoli! Nujno kakšno geslo, ne? Upam, da je to res varno narejeno (in malo dvomim...)

rimljanka - zasebno mnenje

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

11. feb 2008 12:07

Sin hodi na ŠC5 in jo imamo. Potrebuješ geslo, ki ti ga da razrednik. Issi

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

11. feb 2008 12:35

Če imaš "klik" lahko uporabljaš isto geslo. Kristina

neznan uporabnik

11. feb 2008 13:45

pri nas v šoli jo pa na srečo še nimamo... lovebeyba

golubić  

član od: 13.5.2007

sporočila: 1276

11. feb 2008 14:00

Ta redovalnica sploh ni slaba stvar.Lahko vsak teden pogledaš,če je učenec mogoče manjkal takoj veš.Ali pa kakšno slabo oceno.Ni treba čakati roditeljski ali govorilne ure-ko so pa tako velike gužve in še se pri nekaterih zavleče.Pri najstarejši hčerki imajo e-redovalnico,srednja je v gimnaziji,pri njej bi rekla da ne rabim.Za sina bi to bilo nekaj obveznega-mislim ,jaz upam da je bojo imeli ko pride čas da tudi on gre v srednjo šolo. golubić Sporočilo je spremenil(a) golubić dne 11. feb 2008 14:04:45

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

11. feb 2008 15:44

Po moje pa ni nujno preveč dobra. Ima dobre in slabe (po moje več) plati. Če ti otrok doma sam ne pove za ocene, če ne veš za izostanke, je nekaj narobe s komunikacijo na relaciji otrok-starši.

Saj se menda da z razrednikom dogovoriti, da imaš stik po e-pošti, pa po potrebi v živo.

Tak nadzor po e-poti, ocen, izostankov,.....pa po mobilnem telefonu direktno otroka, pa.... se mi zdi, da bolj ali manj prelaga odgovornost na pleča staršev. Tisto odgovornost, ki bi jo dijak moral nujno in obvezno nositi sam, če hoče odrasti.

No, takšno je pač moje mnenje. Ni nujno, da se bo sploh kdo z mano strinjal.

rimljanka - zasebno mnenje

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

11. feb 2008 15:57

Se bojim, da, če bo e-redovalnica, da staršev sploh ne bo več na govorilne ure, razen tedaj, če bo situacija res kritična. meni se pa vendarle zdi, da je v osnovni in (tudi) srednji šoli komunikacija učitelj - starš neprecenljiva - komunikacija iz oči v oči, da se razumemo! Tako, da nisem ne vem kako vnet pristaš e-redovalnice. Poleg tega - če hekerji vderejo še kam drugam, se lahko zgodi, da vdrejo tudi v e- redovalnico - hihihi, same petice bodo .

LP

cervus

Issi  

član od: 5.9.2007

sporočila: 703

11. feb 2008 16:00

Hja Rimljanka, vsaka stvar ima dve plati, ne? Roko na srce; kdo od nas, sedaj opdraslih, ni nikoli v življenju zamolčal kake slabe ocene? V upanju, da jo bo popravil, pa potem doma povedal? Mislim, da ni nikogar takega, ki tega ne bi NIKOLI storil. Pa to ne pomeni, da smo imeli vsi slabo relacijo mi(kot najstniki) - starši. Tako pač je. Na šoli, ki jo obiskuje moj sin - ŠC5- imajo vsi profesorji govorilne ure med 12.00 in 14.00. VSI. Vsak pač na svoj dan v tednu. Na srečo imam tako službo, da lahko kadarkoli grem v šolo, saj si delovni čas razporejam sama. Vem pa, da si veliko staršev tega ne more privoščiti. Sama sem pred petimi leti delala v firmi, kjer sem morala za vsak predčasni izhod (pred 15.00) dobiti dovolilnico, ki so jo morali odobriti trije (!!!) "šefi". Ker je bila hči majhna, so me dvakrat (!!!) poklicali iz vrtca, naj pridem ponjo, ker je zbolela. In ker se je to zgodilo dvakrat v roku štirih mesecev, sem dobila opomin in kazensko premestitev! Ne znam si predstavljati, kako bi hodila sedaj na govorilne ure, če bi bila še tam v službi. Pa ni bil to "privatnik", ki jih tako radi pljuvamo ampak velika in zelo znana firma, d.d. Verjamem, da veliko ljudi dela pod takimi pogoji, da ne omenjam staršev sinovih sošolcev, ki so iz Kopra, Ribnice,... Torej je skoraj nemogoče priti na govorilne ure, razen morda enkrat do dvakrat v ocenjevalnem obdobju (ki je sedaj polletje). Mislim, da to pač ni dovolj za najstnike, ki jih "razganja". Torej ta e-redovalnica ni tako slaba stvar. Lahko starši vsaj pravočasno ukrepamo. Koneckoncev, pa vsaj najstniki vedo, da imamo vsak trenutek vpogled in tudi oni povedo pravočasno in zaprosijo za pomoč, če jo potrebujejo (brez zanašanja "saj bom popravil in potem povedal", kar vemo, da se rado zalomi...). Hči hodi na eno največjih ljubljanskih osnovnih šol (tudi s slovesom "najhujše in najzahtevnejše") in lahko ti povem, da e-maili in telefonski pogovori niso dovoljeni. Saj res nikoli ne veš, kdo je res napisal mail in kdo bo prebral tvoj odgovor, niti s kom res govoriš po telefonu, ne? Geslo za e-redovalnico pa dobi vsak starš od razrednika in sam odgovarja zanj in njegovo morebitno "zlorabo". Sicer imam pa o zakonu o varstvu osebnih podatkov svoje mnenje... Da moram na začetku leta podpisati izjavo, s katero se strinjam, da risbico sedemletnega otroka lahko obesijo na steno?!? Ajoj.... Issi Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 11. feb 2008 16:05:29

anaeva  

član od: 14.11.2007

sporočila: 1742

11. feb 2008 16:41

Issi je napisal/a:
Hja Rimljanka, vsaka stvar ima dve plati, ne? Roko na srce; kdo od nas, sedaj opdraslih, ni nikoli v življenju zamolčal kake slabe ocene? V upanju, da jo bo popravil, pa potem doma povedal? Mislim, da ni nikogar takega, ki tega ne bi NIKOLI storil. Pa to ne pomeni, da smo imeli vsi slabo relacijo mi(kot najstniki) - starši. Tako pač je. Na šoli, ki jo obiskuje moj sin - ŠC5- imajo vsi profesorji govorilne ure med 12.00 in 14.00. VSI. Vsak pač na svoj dan v tednu. Na srečo imam tako službo, da lahko kadarkoli grem v šolo, saj si delovni čas razporejam sama. Vem pa, da si veliko staršev tega ne more privoščiti. Sama sem pred petimi leti delala v firmi, kjer sem morala za vsak predčasni izhod (pred 15.00) dobiti dovolilnico, ki so jo morali odobriti trije (!!!) "šefi". Ker je bila hči majhna, so me dvakrat (!!!) poklicali iz vrtca, naj pridem ponjo, ker je zbolela. In ker se je to zgodilo dvakrat v roku štirih mesecev, sem dobila opomin in kazensko premestitev! Ne znam si predstavljati, kako bi hodila sedaj na govorilne ure, če bi bila še tam v službi. Pa ni bil to "privatnik", ki jih tako radi pljuvamo ampak velika in zelo znana firma, d.d. Verjamem, da veliko ljudi dela pod takimi pogoji, da ne omenjam staršev sinovih sošolcev, ki so iz Kopra, Ribnice,... Torej je skoraj nemogoče priti na govorilne ure, razen morda enkrat do dvakrat v ocenjevalnem obdobju (ki je sedaj polletje). Mislim, da to pač ni dovolj za najstnike, ki jih "razganja". Torej ta e-redovalnica ni tako slaba stvar. Lahko starši vsaj pravočasno ukrepamo. Koneckoncev, pa vsaj najstniki vedo, da imamo vsak trenutek vpogled in tudi oni povedo pravočasno in zaprosijo za pomoč, če jo potrebujejo (brez zanašanja "saj bom popravil in potem povedal", kar vemo, da se rado zalomi...). Hči hodi na eno največjih ljubljanskih osnovnih šol (tudi s slovesom "najhujše in najzahtevnejše") in lahko ti povem, da e-maili in telefonski pogovori niso dovoljeni. Saj res nikoli ne veš, kdo je res napisal mail in kdo bo prebral tvoj odgovor, niti s kom res govoriš po telefonu, ne? Geslo za e-redovalnico pa dobi vsak starš od razrednika in sam odgovarja zanj in njegovo morebitno "zlorabo". Sicer imam pa o zakonu o varstvu osebnih podatkov svoje mnenje... Da moram na začetku leta podpisati izjavo, s katero se strinjam, da risbico sedemletnega otroka lahko obesijo na steno?!? Ajoj.... Issi Sporočilo je spremenil(a) Issi dne 11. feb 2008 16:05:29
to je tudi moje mnenje in tudi moje izkušnje,le da je urnik govorilnih ur malo drugačen,in šola na slabem glasu,vsaj po rezultatih ki jih dosega oziroma jih sploh ne dosega. anaeva

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

11. feb 2008 17:02

A zdaj otroci še špricat več ne moreje ne, da imajo starši takoj servirano na internetu. Še dobro,da včasih ni bilo e redovalnice.

jade

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti