Prosim, če mi lahko kdo pomaga in pove recept kako pripraviti dober sok iz grozdja. Sedaj ga imamo zelo veliko /izabela/ in ga enostavno ne moremo vsega pojesti, škoda pa je, da pride v nič.
Nana
Prosim, če mi lahko kdo pomaga in pove recept kako pripraviti dober sok iz grozdja. Sedaj ga imamo zelo veliko /izabela/ in ga enostavno ne moremo vsega pojesti, škoda pa je, da pride v nič.
Nana
19. sep 2002 11:03
Grozdje sočim na sokovniku. Sok mi teče kar v lonec. Potem posladkam po okusu. Še enkrat segrejem na 80 stopinj in natočim v pogrete steklenice.Zaprem z gumjasti zamaški in pokrijem z odejo, da zamaški primejo. Kapica mora biti noter potegnjena. Iz enega sokovnika dobiš 3 - 4 l soka. En sokovnik sočim 1,5 - 2 ure. Lahko pa grozdje prej posladkate, pustite nekaj časa , da se grozdje prepoji in potem sočite in sok natočite kar v pogrete steklenice. Vendar ta sok ni po vseh steklenicah enak. Verjetno je pa bolj vitaminski, ker s ponovnim segrevanjem nekaj vitaminov uničiš. Tretja možnost pa je , da grozdje stisnete . Sok segrejete na 85 stopinj. Tak sok mina lepe barve. Barvo dajo olupi če grozdje namakaš. To za sok ne pride v upoštev, ker že nastopi vrenje. Tliko iz mojih izkušenj in veselo na delo. martina Sporočilo je spremenil(a) megi dne 19. sep 2002 11:05:18
19. sep 2002 20:54
Nana! Tudi mi imamo kar nekaj grozdja, pa tudi dober recept za sok. Grozdje oskubiš in daš jagode v vrečke - približno literske. Potem to zamrzneš. Za pripravo soka zavreš kakšna dva litra vode, vanjo streseš eno vrečko grozdja in vse skupaj prevreš in kuhaš še kakih 5 minut. Potem to precediš, jagode zavržeš, tekočino posladkaš s 5 žlicami sladkorja oz. po okusu in še enkrat prevreš. Ko je sok ohlajen, je pripravljen za pitje. Preprosto in okusno, pokusa vredno :)) LP, SašaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Hačapuri - gruzijski kruh
Bovla z metuljčki