Forex

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

22. mar 2008 5:04

Ja Katjuška, poznam, ker je bil naš sosed tam. Pol pa so jih lepo v gostilno peljali in jim oči farbali. Najprej so kao izplačevali denar, potem pa so morali vlagati. Naš sosed se je naredil neumnega in ni imel s sabo nič, samo par evrov za kavico. Ni imel denarja, ne osebne, potnega lista, denarja, kaj še kako kartico. Je rekel, da mu žena vse pobere. Pol so ga pa poslsli ven, češ, kaj se z njimi zajebava.

To je piramidni sistem vlaganj. Na vrhu zaslužijo ostali pa se obrišejo pod nosom. Zato beži tu vstran in ne hodi v Graz, pa naj te še tako lepo vabijo. Ostale podrobnosti, ki mi jih je povedal,  sem izpustila. Bi predolgo pisala.

Kyara

katjushka  

član od: 15.9.2004

sporočila: 1901

22. mar 2008 8:23

Kyara, njihovo povabilo sva z možem dobila že lansko leto poleti in seveda nisva šla. Samo glede na to kako se določeni hvalijo z zaslužki in da še vedno v bistvu ne vem točno za kaj se gre (v grobem se malo svita, vendar saj veš, sem pač ženska in radovedna), me zanima od koga, ki je bil že v Gradcu, kaj se tam sploh dogaja. Po drugi strani pa slišim zelo negativno o vsem tem. katjushka

klekos  

član od: 21.3.2008

sporočila: 4

25. mar 2008 9:23

Povem lahko to, da gre za tako imenovani Mat Project, s sedežem v Gradcu. Delujejo že vrsto let in stranke dejansko dobivajo izplačila. Vendar koliko časa bo zadeva še delovala je pa vprašanje časa. Dejstvo je, da se dobički iz leta v leto manjšajo, kar je znak za balon, ki lahko vsak čas poči. Moj nasvet je: predno se odločiš svoje prihranke investirati na kapitalski trg, se posvetuj z neodvisnim finančnim svetovalcen in ne z raznoraznimi zastopniki, ki so plačani od tega kaj in koliko naredijo. Pa veliko sonca! klekos

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4746

25. mar 2008 9:55

V KK se s to zadevo iz Gradca ukvarjajo tudi "kao ljudje iz elite", ki seveda veselo novačijo vse, ki jih poznajo. O zadevi je strogo prepovedano govoriti (morda se še kdo spomni tiste Game collection oz. nekaj sličnega, "ovčice" so se dobivale v Karlovcu, obvezna je bila obleka in kravata in seveda se je na seansah glasno skandiralo dobrotnikom, ki so ovčicam dali neprecenljivo priložnost izobraževanja, ki se je seveda plačalo...torej, denar so položili za knjige, v katerih je zapisano, kako postaneš bogat. Niti slučajno gostitelji niso smeli prej povedati, za kaj se gre...in tako sem bila tudi jaz enkrat ovčica nekoga, ki sem ga do tistega trenutka imela za normalno pametnega. Da malo skrajšam vse skupaj: ker nisem hotela podpisat nekega papirja, da o vsem tistem niti slučajno ne bom kje kaj pripovedovala, sem na zaključek seanse počakala v drugem prostoru. O neizmerni priložnosti za zaslušek pa so seveda predavali "navadni smrtniki", z zadahom po alkotu na 3 m in z (kljub strašnemu zaslužku) precej redko nasajenimi zobmi, v lepo svetleči se obleki iz Madžarske in z umazanimi skoraj gojzarji).

In tako je šel na romanje v Gradec tudi nekdo, ki ga zelo dobro poznam. Človek pojma ni imel, za kaj se gre, tisti dan pač ni imel kakšnih posebnih obveznosti in je uslišal svojega do takrat prijatelja. Ko so se pripeljali na "kraj dogajanja", so neki možakarji usmerjali tiste s slabimi vozili na en parking nekje zadaj, da se ne vidi, spredaj pa so smeli parkirati takšni z "nobel" vozili...Vse ostalo je v stilu prej navedenega iz Game collection in malodane tiste, ki ne zagrabijo izredne priložnosti in se na kolenih zahvalijo gostitelju, ker jim jo je (izbrancem) ponudil, ne proglasijo za kandidate v smeri LJ - Polje...

Ampak, še vedno se najdejo naivneži, ponavadi takšni, ki itak nič nimajo in jih  te barabe v še večji drek porinejo...

Ognjič

MissLady  

član od: 1.7.2005

sporočila: 811

25. mar 2008 10:24

OMG... a je folk res še zmer tolk naiven????? Sej ne morem verjet. MissLady

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. mar 2008 10:47

Seveda so, Miss Lady, pa vedno več jih bo. Kadarkoli se krivulja standarda začne nagibati navzdol, je priložnost za novačenje. Že kopljejo štartne jamice. Namreč, ko začne standarda padati, se postopoma povečuje število ljudi, - ki bodisi ne morejo dobiti kredita v bankah (skratka, populacija, ki je na tem, da bo pavperizirana) - ali pa mislijo, da jih itak vse finančne instuticije (ki imajo dovoljenje od banke ali pa agencije za trg vrednostnih papirjev) farbajo tako ali drugače in da zanesljivo obstaja kaka enostavna pot za hitri zaslužek. In pavperizirano populacijo po eni strani in ljudi, ki v resnici mislijo, da se da kaj na hitro in brez muke kaj pridobiti, se da prepričati v čisto vse. Ker nočejo videti resnice. Meni je hudo za ljudi, ki se jim zmanjšajo dohodki, pa imajo še kreditne obveznosti, pa otroke v šoli itd... Mi pa ni posebej hudo za ljudi, ki izgubijo svoj denar zaradi tega, ker so mislili, da se ga da v resnici na hitro legalno namnožiti, da ga je veliko več in da se ga da tudi obdržati in da ga bo vedno več. Kar je v življenju trajnega, se doseže postopoma in z resno osebno udeležbo in z vztrajnostio. Od izobrazbe, kvalitetnih odnosov v družini, zdravja in na zadnje tudi zaslužka. Meni se zdi, da vlagajo v Fund collectorje modeli, ki se celo življenje na nekaj šlepajo in ki se nikoli niso resno lotili nobene stvari. Karkoli slučajno imajo v življenju, to se jim je preprosto zgodilo, ne da bi sami resno k temu kaj prispevali, skratka ena sama intelektualna lenoba. Lenoba v smislu, da se modelu ne da razmišljati in premisliti (vsak človek z bazično pametjo ve, da če so donosi npr. tam okoli 5 - 10% v resnih firmah, da potem ne more biti stalno donosov tam nekje pri 45%) Intelektualna lenoba še nikoli ni bila olajševalna okolnost in če je izguba denarja kazen za intelektualno lenobo, je kazen sicer huda, vendar primerna. Vendelina jr.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

31. mar 2008 13:39

Tudi midva sva dobila povabilo v Graz. Itak nisva šla, ker jaz se take zadeve alla "nič ti ne smemo povedat, boš videla sama, bla bla,..." ne grem! Halo! Če ne dobim vseh potrebnih informacij, se v nič ne spuščam! Itak sem takoj šla guglat in našla nek piramidni sistem Euro Success, ki je itak sama nat..... Ja, in ljudje so naivni. Vzamejo si celo kredit! Jelenckova

klekos  

član od: 21.3.2008

sporočila: 4

9. apr 2008 9:45

Forex-a ne smemo metati v isti koš kot razne piramide, katre navajate v tej debati. Trgovanje na forexu je namenjeno zgolj in samo poučenim vlagateljem, kateri razpolagajo z viški kapitala. Gre za naložbo, ki je lahko zelo violatilna (se pravi da močno niha). Poizkati je potrebno strokovnjake, ki jih pa ni zelo veliko. Predno se odločite za tovrstno naložbo se dobro prepričajte s kom imate opravka in ne nasedat zelo visokim donosom ali črnim mercedesom.... LP klekos

gost55  

član od: 22.4.2008

sporočila: 1

22. apr 2008 0:53

Vendelina jr. za tisti komentar na privi strani lahko samo čestitam, če si ga pa spisala posebej za ta forum pa itaq kapo dol. Me pa zanima a s tem mogoče trguješ, delaš na kakšni zavarovanjih pred valutnimi tveganji. Ker glede tega Forexa so tudi kaki ekonomski/pravni "strokovnjaki" govorijo: (črno) je popolni nateg (kar se strinjam samo glede tistega dela ki se veže na kakšni piramidni marketing, ki ga dodajo) ali (belo) možnost norega zaslužka -> polno je junakov ki delajo 20% na mesec, to pomeni, da bodo čez 10 let iz 1€ naredil 3.175.042.374€, če pa vložite 10.000€ boste pa čez 10 let tako lastnik vsega denarja na svetu :) Nihče pa ne reče tako kot je, torej zelo uporabno za takšno zavarovanje pred valutnimi tveganji (česar pa naša podjetja v glavnem ne poznajo). gost55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti