Zamrzovalna omara ali skrinja

TinaC  

član od: 13.12.2007

sporočila: 16

23. feb 2008 19:03

BISERKA55 je napisal/a:
Jaz imam tudi omaro in sem z njo zelo zadovoljna.Čistim jo enkrat na leto, tako, da vse zložim ven, na rešetke dam vročo vodo v loncu in pucam. Zelo enostavno. BISERKA55
Jaz se pa še treh predalov pod hladilnikom (ni NO FROST, ker takrat o tem še nisem vedela in sploh ne vem, če so kombinirani hladilniki tudi NO FROST?!?) z muko lotim, ker se toliko ledu nabere, da traja kar nekaj časa, da to odtalim (tudi z vročo vodo v loncu). Kam daste ta čas zmrznjeno robo??? Jaz jo bom prenesla v taščino skrinjo. TinaC

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

23. feb 2008 20:19

Se dobi tak majhen razpršillec, po moje je na bazi alkohola (ne me za jezik vlečt, prosim! ), našpricaš v zaledenelo omaro in  se led lepo odtali, v zelo kratkem času. Je pa to razpršilo v fluorescentno oranžni steklenički.

LP

cervus

branka171

sporočila: 218

27. avg 2009 18:15

Da ne odpiram nove teme, prosim za nasvet in vaše izkušnje. Kupujem omaro in se odločam med plastičnimi predali in mrežastimi-Gorenje.Sedaj imam samo kombiniran hladilnik s tremi predali in me motijo te mreže, ker se hitro zatakne kaka majhna vrečka ali sladoledna lučkain sprednje stranice pokajo. Domači pametujejo, da se bodo plastični predali pa hitro zlomili ?!? Je kaj resnice na tem? Odločam se med Blomberg in Electrolux.? branka171

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8913

27. avg 2009 18:48

Kaj niso v omarah oboji - predali in mrežasti predali?

Jaz se bi odločila za predale, ker res teli mrežasti so za eno figo. Tako kot praviš, se zatakne ali pade vmes. Res pa je, da se rado zlomi.

Pozdravček!

vesnapavlin  

član od: 23.5.2009

sporočila: 25

27. avg 2009 18:48

Pozdravljena pri nas doma imamo zamrzovalno omaro na predale že štiri leta in do sedaj še noben predal ni zlomil. Velikokrat so ti predali naloženi do vrha in zelo veliko zdržijo. Predali se ne zlomijo, vsaj pri nas se niso,... Lep dan vesnapavlin

dixi  

član od: 30.11.2005

sporočila: 208

27. avg 2009 18:51

Pri nas imamo zamrzovalno omaro Electrolux s plastičnimi predali že nekaj let. Dela v redu in tudi predali so še celi. Tudi očistijo se lepo. LP dixi

branka171

sporočila: 218

27. avg 2009 21:04

dragička samo Gorenje ima mrežaste in sprednje lice iz plastike. Ostali imajo polne predale. vesnapavlin katero znamko pa imate vi? Če pravite, da so močni bo verjetno obveljala moja. Najbolj me zanima kako se obnese Blomberg.Lahko kdo javi, prosim? branka171

ninkica  

član od: 31.10.2008

sporočila: 632

27. avg 2009 21:31

branka171,jaz bi na tvojem mestu vzela zamrzovalno skrinjo tisto,ki nima mrežastega dna.Ker,če boš imela kakšno jed ti bo med te luknice notri padla in je lahko zelo neprijetno.Moja tašča je letos spomladi kupila to od gorenja,ki ima mrežasto dno in je zelo nezadovoljna,ji je moral moj tast dat na dno pleksi,sedaj je pa dobro.drugače na splošno je pa zadovolna. Midva sva lani v jeseni kupila Boschevo zamrzovalno omaro in sem zelo zadovoljna, nima mrežastega dna. ninkica

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2011

28. avg 2009 6:22

Mislim, da bi vzela mrežaste.Elektroluxov hladnilk cca 4 leta in sta se mi že polomila predala za majhne stvari in predal za pijače (počilo te tam, kjer se zatakne na vrata), pa sem jih izvlekla mogoče 2 x, ker sem hitro ugotovila , da je plastika zelo švoh. Letos je po sprednji strani počil še večji predal za sadje. Tako da bom imela kar nekaj stroškov. Prejšnji predali od Gorenjevega hladilnika so še vsi celi pa je prej šel falit hladilnik kot predali. Plastika je res bila drugačna (bolj "mehka"). Trenutno imam Elektroluxovo skrinjo in sem super zadovoljna. Odločam se še za nakup omare in bi vzela tako z mrežastimi predali. Sem jo pred leti že imela. Problem z zatikanjem hrane v mrežo pa sem rešila tako, da sem na dno predala, preden sem zlagala hrano noter, dala več plasti časopisa. Kasneje pa sem kupila tako plastiko, kot se jo da v predale (Bauhaus, Obi) in je bilo super. Predali so močni. Ne vem, tej plastiki in nizkim temperaturam nekako ne zaupam. Mrežasti predal se da izvleči tudi nekoliko na silo, če kaj primrzne, plasičnega se mi pa zdi, da bolje da ne probaš. Sem pa gledala, da je večina zamrznovalnikov sedaj s temi plastičnimi predali. l.p. tedyka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

28. avg 2009 6:33

tedyka, ampak mrežasti predali so v funkciji kroženja zraka, a ne'?

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti