Zamrzovalna omara ali skrinja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

5. feb 2008 19:47

runo01, nič slabega nisem mislila, sploh pa ne, da bi se pričkali okoli omare ali skrinje, če si imela mene v mislih, ko si omenjala morebitni prepir. Tako da če so ti moje besede tako zvenele, se opravičujem, res nisem imela nobenega namena. Če bi mi doma pridelovali meso, bi verejtno poleg omare tudi imeli skrinjo (požeruhi kot smo, bi samo tako lahko spravili pol teleta in celo svinjo pa še kakšno goveje stegno...). Bi se pač morala naučit zlagat še pokakšnem drugem sistemu kot zdjašnjem (tako ali tako nič ne najdem ko kaj najbolj potrebujem...) Mamamia mamamia

Nasja  

član od: 10.6.2003

sporočila: 815

7. feb 2008 0:50

No frost je zakon.

Že > 5 let imamo dve no frost omari nekih xy firm. Še nikoli je nismo odtaljevali.

Občasno (predvsem ko kupimo večjo (> 2o kg) količino mesa) vzamem ven kak predal, vse preložim in malo obrišem stene, to je pa tudi vse, kar je dela z njo.

Tudi zmrznjena roba je boljša, manj se izsuši in manj se nabere sreža oz. ledu okrog hrane.

Še vprašanje: kako in zakaj zamrzovati klobase (katere) v vodi???

Nasja

Vlado  

član od: 1.8.2002

sporočila: 547

7. feb 2008 8:31

Skrinja: + : več gre noter, energijsko varčnejša - : nepreglednost, prostorsko potratna Omara: + preglednost, kar je velik plus, porabi manj prostora kot skrinja -: pri istem volumnu kot skrinja, gre noter manj stvari lp

matjaž  

član od: 13.1.2002

sporočila: 1059

7. feb 2008 8:59

Zaradi pozitivnih razlogov, ki jih je napisal Vlado imam dve zamrzovalni omari. Ena laufa nonstop, ena pa po potrebi. Samo malo kdaj se zgodi, da je druga popolnoma prazna in jo ugasnem.

PS

Ko smo imeli skrinje, nisem nikoli našel, kar sem rabil. Vedno je bil ravno tist paket na podnu.

Matjaž

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

7. feb 2008 9:14

Vlado je dobro ocenil + in -  ene in druge. Dodala bi še, da skrinj no frost ni, meni je to velik minus. Če se samo spomnim tistega ledu in čiščenja, se mi kar smeje, ker pri   novi omari tega ni. Je pa res, da je precej manj prostora pri isti litraži.  Energijsko potratno pomeni  največ 10€ letno več za omaro. Sama bi, če bi rabila več prostora za zamrzovanje raje kupila dve omari no frost, kot skrinjo.

Lijana

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

7. feb 2008 9:20

Midva imava tudi no frost, kar ne pomeni da skrinje ni treba čistiti, treba jo je, samo leda ni treba taliti ali strgati,..itd. Je vredu zadeva. Jelenckova

TinaC  

član od: 13.12.2007

sporočila: 16

7. feb 2008 9:39

Nasja je napisal/a:

Še vprašanje: kako in zakaj zamrzovati klobase (katere) v vodi???

Domače sveže klobase, lahko kupljene ali pa izdelane doma. Ko so dovolj posušene, torej še vedno uporabne za kuhanje in ne posušene za jest suhe, jih damo v vrečke, napolnimo z vodo in zavežemo. Če jih tako zamrzujemo v vodi, se njihova tekočina ne izsušuje in ne "pridobivajo" na slanosti. Ko jih želimo uporabiti samo odtalimo led okrog njih (lahko naravno ali pod hladno vodo) in jih skuhamo kot imamo navado. Jaz običajno dam 1/2 vode in 1/2 belega vina ter malo vegete. TinaC

BISERKA55  

član od: 4.5.2007

sporočila: 143

7. feb 2008 12:16

Jaz imam tudi omaro in sem z njo zelo zadovoljna.Čistim jo enkrat na leto, tako, da vse zložim ven, na rešetke dam vročo vodo v loncu in pucam. Zelo enostavno. BISERKA55

runo01  

član od: 13.3.2006

sporočila: 352

7. feb 2008 12:36

Sploh nisem imela tebe v mislih jaz sem samo povedala svoje mnenje ne vem pa zakaj eni takoj komentirajo določena mnenja.Sploh pa jaz nisem oseba ki bi se tle ali pa sploh kje kregala sploh pa ne zaradi skrinje ali omare. lep dan vam želim! runo01

alexis  

član od: 30.5.2006

sporočila: 884

7. feb 2008 12:51

Runo01,se opravičujem, če si moj post narobe razumela. Sem pač povedala, da v mojo gre dosti noter. In se sploh nisem mislna kregat, če pa si ti to tako razlagaš pa.... alexis

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti