1. feb 2008 20:51
no js sem lani za svojo poroko kr sama spekla nekaj vrst pecivo, nekaj pa mama in od brata žena. o točni količini ti ne znam povedati, ker je odvisno od ljudi. mi smo ga imeli okoli 30 kg, pa ga je potem ful veliko ostalo, bilo nas je pa malo manj kot sto.
katere piškote: (te lahko prej spečeš) breskve, orehe, jagode, hruške in jabolka - to je izredno dekorativno, kakšne vanilijeve rogljičke ali pa orehove, potem pa še kakšne kokosove poljubčke, pa huzarske krapke, pa linške oči. Seveda pa ne sme manjkati rafaelo kroglic in rumovih kroglic, ter figovih kroglic,............
kar pa se tiče peciva: rafaelo pecivo, bajedera, kokosovo pecivo, bele kučne ter kinder pingvin, pa kakšne rolade so tudi dobre (npr s kakšno skutno kremo in orehi, ali pa kr z marmelado, ali pa čokoladno kremo),pa ............no trenutno nimam nobene druge ideje. Seveda pa po mojem mnenju ne sme majkati potica: mi smo imeli orehovo, potratno in kokosovo (vse to je pridno spekla moja mami).
Toliko se ravno sedaj iz glave spomnim. Mogoče ti bo pa v pomoč.
Namreč meni so punce lani na tem forumu ogromno pomagale z idejami, tako da je ta tema že nekje odprta od lani spomladi,............tako da jo mogoče kateri uspe najti. Tle so punce res polne idej, in so pripravljene pomagati.
lep večer vsem skupaj
brkn83