1. feb 2008 15:05
Pythagorion je pristaniško turistično mestece, luškan kraj, čeprav se mi zdi, da se ravno v kokkariu največ dogaja. Mali otoček, ki ga brez problema obletaš v nekaj dneh. sicer je bolj miren, družinski ali za zganjat romantiko, mi kot družba smo mogoče pričakovali malo več nočnega življenja, ampak končni vtis je vseeno pozitiven. Obvezno morata sprobat njihova vina, pa s sabo pritrogat ene par
:). Po otoku pojdita obvezno sama, ne nasedat ponudbi agencije, ki vama bo že prvi dan poizkušala prodat morje fakultativnih izletov. Predvidevam, da imata plačan samo hotel in mogoče zajtrk. Čisto dovolj. Najamita avto (NE PREKO INTELEKTE - tam ti ponujajo Hertz ali kakšno drugo dražje sr... pod pretvezo, da je najbolj ziher glede zavarovanja in blablabla...), cenejših in full insurance rent-a-car možnsti je ogromno, sama raziščita otok, je bolj fino, pa še kakšen pristen stik z domačini lahko vzpostavita. (se vidi, da nisem pristaš potovanj z agencijami
) izlet v Efez - kar se mene tiče - brez veze. Za 4-urni izlet (če odštejem vožnjo) plačaš ko zmešan. Jaz bi šla na vajinem mestu enkrat samo v Turčijo pa mimigrede še tja. Je pa odvisno ali sta instant turista ali avanturista.
Kot rečeno, otok ni velik, zato lahko preizkusita kar nekaj plaž (tudi fkk).
Za futer je poskrbljeno na vsakem koraku, ceniki so pa pred tavernami, tako da lahko primerjata. Na otoku zna res pihati, ampak ni sile, voda je pa tudi konec avgusta čisto fajn (če ne marata mlakuže).
petkica