Izredni študij

senka  

član od: 19.11.2005

sporočila: 343

tema odprta - 31. jan 2008 13:24 | ogledi: 2.460 | odgovori: 13

Zanima me če se hčerka po končani srednji šoli turizma,vpiše na izredni študij turizma ima pravico na štipendijo ter preživnino?lp senka

senka

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

31. jan 2008 13:27

Mislim da ima, pod pogojem, da ni aktivna iskalka zaposlitve. Potrdilo dobi na zavodu za zaposlovanje. Zakaj se ne bi pa redno vpisala? tamara

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

31. jan 2008 13:35

Ker se redno turizem da študirati samo na Obali,..to pa je kar velik strošek, če si iz drugega konca Slovenije. Jelenckova

mai  

član od: 2.3.2007

sporočila: 447

31. jan 2008 13:36

Kot izredna študentka ima iste pravice, kot če bi študirala redno. Edina razlika je, da mora izredni študij plačati. jana

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

31. jan 2008 13:41

Redno je študij turizma tudi v okviru ekonomske fakultete v lj. Če je to kaj bližje (pa če informacija kaj pomaga). Za maribor pa res ne vem. Osebno mislim, da je šolnina večji strošek, kot pa če redno študira na primorskem, ker je v študentskem domu dovolj prostora. Sicer pa vem, da je odločitev vaša, sem hotela samo pomagati z nasvetom. lp tamara

panaja  

član od: 4.7.2007

sporočila: 45

31. jan 2008 15:10

Enake pravice ima samo ne sme biti prijavljena na zavodu oz. ne sme biti zaposlena. Razlika je v tem, da se izredni plača ostali pogoji so enaki. LP panaja

ycrna  

član od: 29.7.2006

sporočila: 748

31. jan 2008 15:52

nima vseh enakih pogojev, recimo izredni studenti ne morejo delat preko studentskega servisa. ycrna

*Etka  

član od: 19.2.2004

sporočila: 744

31. jan 2008 16:59

ycrna je napisal/a:
nima vseh enakih pogojev, recimo izredni studenti ne morejo delat preko studentskega servisa. ycrna

To sploh ni res oz. pred nekaj leti ni bilo res! Jaz sem čisto normalno delala preko servisa kot vsi ostali študenti. Samo izjavo je treba podpisati, da nisi zaposlena in ne iščeš zaposlitve. Za študentske bone je enako!

Sporočilo je spremenil(a) *Etka dne 31. jan 2008 17:00:29

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

31. jan 2008 17:19

ycrna, nimaš prav. Sin je bil lani izredni študent in je povsem legalno delal preko Študentskega servisa. Tudi vse druge pravice so mu šle, vključno s študentskimi boni. Edina razlika je dejansko ta, da se izredni študij plača, redni pa ne, v vseh pravicah soštudentje izenačeni. Kot je že napisala Etka. Takoda ne vem,od kod ti podatek, da izredni študentje ne smejo delati preko ŠS?

Včasih je bilo tako, da študentje ob delu, ko mi še nismo poznali izrednega študija, niso smeli delati preko ŠS, saj so bili zaposleni in so zraven dela študirali. Danes pa izredni študent, če ni prijavljen na zavodu za zaposlvoanje ali če ni zaposlen, uživa povsem enake pravice kot redni študent.

Prevejreno. Dve leti je sin študiral izredno, potem je presedlal na redni študij, tako da vem, o čem govorim.

mamamia

mamamia

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

31. jan 2008 17:20

izredna študentka lahko dela preko študentskega servisa, vendar pod pogojem, da ni iskalka zaposlitve na zavodu, oziroma da ne opravlja kakšne druge dejavnosti. na študentski servis mora prinesti potrdilo od zavoda za zaposlovanje, da ni tam prijavljena. Enako imajo študenti tudi pravico so študentskih bonov, pa tudi pravico do štipendije in preživnine, oziroma vse pravice, ki jih imajo redni študentje, le da mora predložiti potrdilo iz zavoda, ter plačati šolnino. lp brkn83

brkn83  

član od: 25.9.2005

sporočila: 233

31. jan 2008 17:21

mamamia, sva pa kr naenkrat obe pisale odgovor, le da si ga ti malo prej napisala kot pa jaz, tako da je zdej dvakrat napisano enako. pa sej nič hudega. lep dan brkn83

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti