Torta ženski akt

KornelijaPT  

član od: 27.12.2006

sporočila: 73

3. feb 2008 5:48

Hvala Stana.r! KornelijaPT

KornelijaPT  

član od: 27.12.2006

sporočila: 73

3. feb 2008 7:45

Danes mi je "klinilo" da se vse eno moram vključiti v "diskusijo" Vendeline in pripombe drugih, v prvi vrsti Ežoja. Zakaj se nisem takoj vključila? Ker prvo se nisem spomnila, po tem ker nisem hotela tvegati. Namreč, tako se zelo lepo počutim tukaj z vami na tem Forumu, da raj ostajam "incognito" z svojim poklicnim mnenji in stališči, ker bi tvegala nerazumevanje in napade. Ampak sedaj sem dojela, da sem Vendalini ravno to naredila, kaj sem jaz doživljala neštetokrat in kaj me je, ne samo zelo bolelo, ampak so mi uničevali ugled pa tudi materijalno egsistencijo. A to je bilo: da so pomembni in vodilni vedli da imam prav, ampak, ker so se bali svojih stolčkov ali svojega nekega ugleda ali takega ali drugačnega položaja v družbi, pa so bili tiho namesto da mi dajo prav ali pa še hujskali so proti meni in tako mirno gledali ko sem bila linčovana. A dovolj bi bilo, da povejo PRIMERNO besedo (saj so vedli, da imam prav--šlo je za popolnoma poklicne zadeve!!). Pa so me raj prodali za svoje solčke. Torej,. Vendelina ima prav z svojim mnenjem (mogoče bi malo trebalo korigirati ampak ne ublažiti!!!). Ampak tudi Ežoj ima prav, ko kritizira Vendelino, AMPAK (!!!), Ežoj ni opazil, da je Vendelina samo odgovorila na prej postavljeno vprašanje. Torej, lahko je izrekla samo strokovno mnenje na to temo, v želji da pomaga tisti, ki je vprašala in nič drugega!!!!! Po tem, nimate pravice napadati Vendelno!!!!!! Če je Vendelina sama emocionalno prizadeti zaradi teh golih žensk, po tem njej pripada kritika in ona bi mogla pri sebi poizkai (ker eno je, če je nekaj strokovno mnenje, ampak nas osebno to ne prizadene in je popolnoma drugo, če to, kaj je res strokovno mnenje ampak nas same to prizadene. Prizadene nas, ker je naša lastna napaka za tem--kot je Ežoj povedal v kritiki) . Ampak, Ežoj ne ve ali je to Vendelinino osebno doživljanje ali pa strokovno mnenje!!! A to tukaj niti ni pomembno, saj kaj koga briga kako nekdo ima "pri sebi doma". Sprejmite njegovo strokovno mnenje. Kot kaj en drugege ne sprašujete kako ima ta drugi urejeno kuhinjo ali kako ima pomite posode in ali se krega z družino. Pomemben je recept za torto in ali je po tem ta torta dobra ali pa ne!!! Tako je tudi z psihologijo npr. Lahko bi šlo za avtomehanika ali pa za kateri koli drugi poklic. Če pa vi drugi ne veste kaj pove stroka, po tem za to ni kriva Vendelina ampak vi, da niste seznanjeni. Kot kaj jaz ne smem napasti en recept za torto z tem, da ni dober, ampak provo moram pomisliti, da sem je jaz krivo razumela, ali pa da ne nimam pravega znanje da bi pravilno izpekla. No, to je bil samo "uvod" na to temo. Opravičujem se, da sem tudi z tem "uvodom" bila tako dolga. KornelijaPT

KornelijaPT  

član od: 27.12.2006

sporočila: 73

3. feb 2008 8:05

Se opravičujem, nisem bila dovolj precizna: Razlaga stroke se nanaša one, ki se kar naprej hecajo na račun spolnosti, kome je to osnovna tema pogovora ali takšnega in drugačnega vkvarjanja z tem (veljalo bi, če be bi bila tema spolnost, ampak obsedenost ze čemer koli). Treba pa ločiti umetnost, ali radovednost in eksperimetiranje v ostvarjalnosti, ali prihvatanje novega izziva. Tudi umetnik ja lahko obseden z neko temo. Če je to telo, po tem je lahko to zaradi "seksualne frustriranosti" lahko pa zaradi neke druge zadeve, ki nema veze z seksom. A lahko samo da vadi, da bi postal mojster v nečem. Jaz sem občudovala in to še sedaj počnem, te umetniške izdelke in kreacije, neglede ali je šlo na seksulano tematiko ali na one druge zadeve, ki so še v večji meri bile zastopane na teh slikah o teh čudovitih tortah. KornelijaPT

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. feb 2008 8:43

Tiaja je napisala:

Prosim,če ima katera kakšno idejo kako speči torto ženski akt, naj mijo posreduje .Lepo prosim,res. Kako naj izrežem,naredim prsa,itd... Vnaprej se najlepše zahvaljujem vsaki,ki se bo na kakršen koli način potrudila in posredovala kak nasvet.Hvala vnaprej
Kornelija,
da te mal spomnem, tole je začetek teme. Tole je kulinarični forum, ni fakulteta za psihologijo ali morda filozofija ali pa kaj drugega. Vprašanje je enostavno: kako natediti torto v obliki ženskega akta. Če bi se vprašanje glasilo: a lahko torto v obliki ženskega akta podarim prijatelju ( sodelavcu, moževemu prijatelju, očetu, dediju.............. ) bi bilo mesta za moraliziranje.
Če bi bilo vprašanje: kaj naj podarim za rojstni dan prijatelju ( sodelavcu.............. ) bi odgovor lahko bil drugačen.
Predpostavka je, da smo dovolj odrasli in da smo sami preučili situacijo in vemo kaj si kdo bo mislil ob takem darilu. Mislim, da ja Katka napisala ( nekako tako ): sem jo že pekla, vsakomur je ne bi.
Če bi meni nekdo za rostni dan poklonil nekakšen  " erotični pripomoček " ( pa kar koli to bilo ) bi bil užaljen ( morda tega ne bi pokazal, bil bi pa ). Enako je s  " tao- priročnikom " ( pa karkoli to bilo ). Če bi mi pa, nasprotno, podaril akt-torto, to bi bilo tako veselje, taki heci in smeh, pa moji prijatelji so vsi odrastli, normalni, brez kakršnih koli seksualnih frustracij.
Pri Vendelininem odgovoru, moti predvsem moraliziranje, na nepravem mestu, da ne povem, da je čist usekala mimo zastavljenega vprašanja, in sem zaradi tega odgovoril tako kot sem.
Omenjaš tudi " strokovno " mnenje. To je tudi čist O.K., vendar je Vendelina zgrešila temo in v tem je poanta ( point, bi rekli mi mladi ).
Glede obsedenosti s seksom ( nekdo je nekje zapisal: veliko ljudi se obnaša tako, kot da njihovo življenje upravlja en organ, in ta organ niso možgani ), ali občudovanja umetniških del, pa kdaj drugič, v kaki drugi temi.
bodi lepo pozdravljena

ežoj

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

3. feb 2008 8:44

Kako so mi ratale te majhne črke, nimam pojma!

ežoj

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

3. feb 2008 9:07

Le zakaj ne koplicirati, če lahko.... Ena torta v obliki ženskegha telesa, pa tolk moraliziranja... Saj jo vendarle podariš, nekomu, ki je dovolj odrasel,da razume hec. Vsak ga pač ne... Majdina

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

3. feb 2008 10:13

Ežoj spucaj špegle, črke so čist normalne.

jade

Bojan  

član od: 29.8.2001

sporočila: 585

3. feb 2008 10:24

jade, Bojan popravil 

Bojan Administrator

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

3. feb 2008 10:27

 Priden Bojan.

jade

KornelijaPT  

član od: 27.12.2006

sporočila: 73

3. feb 2008 13:57

Dragi Ežoj! Na prvi strani te teme, nekjer na sredini strai je vparšanje Lucke 52 dano z dane 31. jan nekaj čez 6 uro. Okoli 8 ure istega dne je Vendelina napisala svoje mnenje.(Torej, predno obsojaš, saj preberi kako treba!). Imaš pa prav: moraliziranje ni bila izhodiščna tema in škoda razpravljati---ampak, po tem je škoda tudi napadati nekoga zaradi tega ker je dal "moralizirajoč" ODGOVOR nekom, ki je v tej smeri nekaj vprašal. Tudi jaz ne bom vlekla naprej to "moralizirajočo" temo. Želela sem, ker se je pokazalo, samo spodbuditi neko, malo drugačno razmišljanje tudi o takšnih zadevah. Če ti lahko napadeš nekoga, po tem imam pravo tudi jaz --ne gre za tem da bi branila, ampak postaviti zadevo iz enega drugega kota gledanja. Namreč, Ti si potegnil za sabo še dodatnih napadov na nekoga. Zakaj jaz ne bi po tem smela poskušati potegniti nazaj na drugo stran!? Ampak, dovolite mi, da še to dodam: res je, da je zadana ena tema, ampak marsikaj je pomembno v zvzei z tem. Tudi da bi postal dober kuhar (ali slasčičar) moraš znati jezika, moraš znati nekaj matematike, nekaj fizike, kemije...... In z druge strani: da da bi znal živeti, pa tudi dobro opravljati svoj poklic (ki nima veze z kuharijo) marsikdaj je dobro, da znaš tudi kuharijo (ne samo zaradi tega da bi imel kaj jesti). Kot troki, ki se iz svojih iger učijo za bodočnost, tako se tudi mi marsikaj učimo tudi iz peke tort, pa ne samo to, da bi znali dobro torto narediti. Npr, jaz sem se v zadnje čase vkvarjala z peko krofov. Ugotovila sem, da ni rentabilno delati, saj pride dražje kot če kupiš. Ampak, dokler sem, z pomočjo vseh vas učila delati korfe, sem se marsikaj naučila še drugih zadev, ki nimajo veze z peko krofov. Naučila sem se tudi iz tvoje kritike, ko si mi zabrusil kako lahko sprašujem o prodaji tort....Preprosto je bilo tvoje mnenje, ampak pokrenulo mi je miselni proces, ki me je pripeljalo do nekih spoznaj. Tako, en od drugega marsikaj lahko naučimo, če se ne omejimo na "suhoparno" temo. Zakaj pa ne? Saj noben ni samo stroj za peko tega ali onega. (Pa, dejansko, če bi bil samo stroj, ne bi znal dobro speč, ampak šele ko koristi še to svojo "psihologijo in folozofijo"--svoje srce, bo uspešen) Vsak je ČLOVEK z vsem svojim znanjem in kvalitetam, In če to upoštevamo, po tem bomo imeli veliko več koristi en od drugega, kot samo recept za peko tega ali onega. Vaparšanje je, če bom še kdaj pekla krofe. Ne zaradi tega, ker so mi se "feržmagale" ali ker se "finančno ne izplača" ampak, ker sem se tukaj nekaj naučila in sedaj grem na drugo temo. Ampak, sem hvaležna vsem vam, da ste se družili z mano ker sem se lahko od vas učila in tudi pokazali ste mi eno drugo kvaliteto življenja, eno veselje, igrivost in kerativnost katero doslej nisem poznavala. Hvala še enkrat in se opravičujem, da sem še malo "moralizirala". KornelijaPT

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtNikita
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti