31. jan 2008 12:13
Tudi jaz sem imela tako hude in pogoste valunge kot gogad in napade panike, zato mi je ginekologinja tudi takoj predpisla hormonsko zdravljenje. Dejala je, da je imela ona iste probleme in da hormonske tablete jemlje že peto leto (!) in da niti enkrat še ni pomislila, da bi prenehala. Opozorila me je na to, da se v začetku lahko pojavijo krvavitve in boleče prsi, kar pa naj bi po 1 - 2 mesecih prešlo. Jaz imam poleg tega še druge probleme (pekoča bolečina v prsih, boli me želodec, takoj sem zadihana) V upanju, da bodo težave res minile po določenem času, še vztrajam, čeprav vsako tabletko prav z odporom in strahom vzamem in si potem rečem, jutri pa nič več. A kaj, ko me groza, da se spet pojavijo iste težave kot pred jemanjem teh tabletk.
Zdaj bi vas vse, ki berete tele strani in imate izkušnje z raznimi zeliščnimi tabletkami (klimaktin, remifemin ipd., menosoj sem že jemala, pa ni nič pomagalo, da mi še kaj napišete, kako se obnesejo in koliko časa jih je treba pomagati, da se pokaža izboljšanje.
Dabul, ne jem bele moke, riža, testenin in sladkorja, trudim se čimbolj prehranjevati po Montignacovi metodi, resnih stresnih situacij nimam več, res pa je,da sem jih v preteklosti imela, tudi na sprehode hodim, vendar mi to ne pomaga.
Hvala vsem, ki mi odgovarjate in svetujete.
Lejla13