30. sep 2010 22:49
Sicer se v tej temi sploh nisem mislil oglašat, vendar...
Re: Packa
Že res, da ima vsak pravico kupovat igračke kakršne si želi in tudi res, da lahko vsak zapravi svoj denar kakor sam hoče Vendar...
Prepričevat nekoga, da se izplača kupit nekaj za vsaj 40x previsoko ceno je pa druga zgodba! Ravno tvoja užaljenost ob kritikah me je spodbudila, da sem zdaj malo poračunal in primerjal stroške izdelave. Verjemi, da je ocena precej točna, ker konstruiram, projektiram in testiram take in tudi precej bolj zahtevne izdelke že celo življenje. Torej: Konstrukcija tega generatorčka pare je malo bolj enostavna od nizkotlačnega bojlerja ki stane okrog 75 € (Tiki) in tudi enostavnejša od male pečice, ki jo v nekem trgovskem centru prodajajo pod 25 €. Če upoštevam, da so dodani tudi neki nastavki, je cena tega lahko okrog 50 €, če je izdelovalec iz EU (najvišja možna kvaliteta) in okrog 20 €, če je iz Azije (klump).
In ker si me dregnila v oko, še nekaj o nevarnosti tega 'tehnološkega čuda', ki se na predstavitvah seveda ne omenja. Pri uporabi prihaja v obdobju kurilne sezone do problema. Ker so takrat stene občutno hladnejše od zraka, se del pare, ki jo najprej absorbira zrak, odlaga na stene kot kondenz in ustvarja čudovite pogoje za razvoj plesni. Kako 'prijazne' so plesni in kako 'prijazni' so njihovi zaviralci, lahko vsak prebere na netu.
Sergej