30. jan 2008 10:13
Še moje razmišljanje o pasjem laježu. Kot prvo obožujem živali in tako učim tudi svojega malčka . Vsi štirinožci (mačji in pasji) v širši in daljši okolici ga obožujejo in se prav prisrčno zmenijo med sabo, ko se srečajo, čeprav gre za človeškega mladiča (haha). Vendar moram priznati, da me strahotno moti pasji lajež, čeprav niti slučajno za to ne krivim kužke, pač pa njihove lastnike. Živim v strnjenem naselju, kjer imajo dve ali tri hiše pasje ljubljenčke, ki živijo v zunanjih ograjah in ograjicah, ki silno omejujejo njihov življenski prostor. Želim povedati, da silno težko prenašam nočno neprestano lajanje teh psov, ki traja nenehno cele noči. Kaj mislite, kako je bilo meni pri srcu, ko je umirala moja ljuba mami za rakom, pa ni mogla zatisnit očesa ponoči, da bi si vsaj takrat nabrala prepotrebne moči, ki jih je rabila za, ne morem reči drugače kot, boj za življenje. Pa smo stopili v kontakt s temi lastniki, prosili, prosili in prosili naj vendar nekaj ukrenejo z laježem, pa ni bilo nič. Ponudila sem, da bom jaz sprehajala te živalice, ki so cele dneve zaprte v tistih smešno majhnih ograjicah, innujno potrebujejo gibanje, pa tega niso dobile in so najbrž posledično tudi zaradi tega lajale, pa so me samo grdo gledali, češ kaj pa jih učim pameti.
Pustimo ob strani dejstvo, da se moj malček ponoči zbuja zaradi nenehnega laježa in da odrasli pravzaprav nimamo neprekinjenega 1-2 urnega spanca že leta in leta.
Torej, moje sporočilo je, da psi pač ne morejo samo lajat, ampak je najbrž nek čas ko lajajo in je čas ko bi naj ne lajali, torej je treba za to nekaj ukreniti. Je že res, da so živali pravzaprav v lastništvu in včasih žal tudi ujetništvu in ne eno ne drugo ni po mojem okusu, zato nimam živali, ampak tudi ljudje smo v njihovi bližini, in žal vsi nimamo časa, volje, želje itd poslušati njihovo celonočno in dnevno lajanje.
Upam, da me ne boste napadle in da razumete kaj hočem povedat. Kužki niso krivi nič, pač pa lastniki in čeprav sem rekla, da žival seveda ne moreš kriviti za njeno obnašanje, nehote včasih zabrundaš v brado...presnet kuža...ko bi vsaj že utihnil....žal je tako.
Sanjula