29. jan 2008 17:29
Prav kmalu bo minilo dve leti - joj kako čas beži - od kar smo mi nabavljali novo kuhinjo. Potem, ko se eden domačih privatnikov, ki izdeluje kuhinje po meri in žanje take in drugačne nagrade po pohištvenih sejmih, sploh ni zmenil za izdelavo predračuna in izris kuhinje (menim, da je bila premajhna kuhinja in nikakršne pretirane zahteve), smo zavili v prvi pohištveni salon, prosili za nekaj katalogov in na podlagi temeljitega ogleda kuhinj v katalogih in seveda v par salonih, smo se odločili za en tip marlesove kuhinje in nato je sledila druga faza: natančne izmere kuhinje, z vsemi oznakami - elektrika, voda, okna....itd itd.....opis naših želja in uresničitev realnih možnosti....želela sem npr. kuhalno ploščo v kotu in nad njo ustrezno napo, vendar so vse te nape prevelike in bi jo morala dat nekomu delat, kar pomeni, da bi bila napa manjša in ne bi dovolj učinkovito opravljala svoje funkcije...zato smo to zamisel opustili
Skratka v dveh salonih so nam naredili izris iste kuhinje z dvemi oziroma celo tremi različnimi postavitvami, s tem, da so bili v Lesnini na Brdu tako ustrežljivi in so nam brezplačno ponudili barvni izris, v nekem salonu v Postojni pa samo skice in za barvni izpis želeli takratnih 10.000,00 SIT (to bi potem odbili pri morebitnem naročilu kuhinje). No kakorkoli ponudba, ki so jo izdelali v Lesnini je bila cenovno precej ugodnejša in zato smo naročili kuhinjo pri njih. Dostava je bila pravočasna in serviser nam je prišel kuhinjo zmontirat 30. aprila, čeprav je rekel, da bo prišel šele po prvomajskih praznikih - res smo bili veseli, da se je pri neki stranki nekaj zalomilo in smo bili pač mi prej na vrsti.
Zadeva se je super izšla, ni pa bila 100%, saj kot je že Vendy napisala, se to nikoli ne zgodi - pomivalni stroj, ki smo ga naročili, je takrat bil, ko so nam pripeljali ostale aparate, ga pa ni bilo - ampak potem smo pač še kakih deset dni pomivali posodo na roke in menim, da smo jo v primerjavi s kalvarijo, ki jo doživlja veliko strank, super odnesli.
No in sedaj, ko kuhinja že skoraj dve leti laufa, lahko povem tole: na par predalih vodila po slabem letu niso več laufala kot bi morala in smo poklicali na servis in so se sto na uro odzvali in zamenjali, kar ni funkcioniralo. Podpultni vgradni hladilnik mi živce žre - pa saj ni hladilnik nič kriv - kriva sem sama, ko imam preveč let in preveč kil in tisti hladilnik je čedalje nižje in meni se bodo leta samo prištevala (kile upam, da ne), tako, da bom menda v doglednem času kupila še en hladilnik in ga postavila v hodnik, kjer imam super prostor le dva koraka od kuhinjskih vrat. S kotnim pomivalnim koritom, ki ima odcejevalnik in eno manjše koritce s cedilom in izvlečno pipo sem tudi zelo zadovoljna, predali, ki nadomeščajo tiste omarice v spodnjem delu kuhinje sem tudi super zadovoljna, dve ozki izvlečni omarici za steklenice, začimbe in še kaj sta tudi OK, skratka lahko rečem, da sem z izbiro kar zadovoljna.
Se pa res splača odšteti kakšen evrček več, pa ne preveč, saj menda ne bo zadnja, ki si jo boš kupila.
Lep dan želim in obilo sreče v lovu za dobro varianto
rrr