30. jan 2008 11:15
Jaz sem dobila recepte z neckermana v slovenscini - ampak jih nimam pri sebi.
prevedeni (ne dobesedno) s prve katkie strani, in se ene od mojih pa so:
1. Rosete
brez sladkorja so lahko priloga k piščancu, ribi, sladke ponudimo s kompotom ali kar tako h kavi.
2 jajci dobro zmesamo, dodamo 1/4 zlicke soli, 1 zlico sladkorja, 1 skodelico moke, 2 zlici stopljenega masla (v tem receptu po moje manjka 1 skodelica mleka!!!, glej recept 3).
Model rosete potopimo v vroco mascobo (v majhni posodi, ne dosti vecji kot je modelcek, visina cca 5 cm), nato v testo, pazimo da ne gre cez zgornji rob, ponovno v mascobo dokler rozete niso pecene. Odcedimo in potresemo s sladkorjem v vprahu.
2. rozete
5 dag skroba, 5 dag moke, sol, 3 dag sladkorja, vanilijev sladkor, 2 jajci, 1/8 L mleka
v testo lahko vmesamo tudi parmezan
3. Rozete (okrog 40)
2 jajci, zlica sladkorja, scep soli, 1 skodelica moke, 1 skodelica mleka
Zmesaj jajci, sladkor in sol, dodaj ostale sestavine. Model segrej v vrocem olju za dve minuti, potopi v testo, ne do vrha, in takoj nazaj v vroce olje. Cvri do zlate barve, 10 do 30 sekund. Vzemi ven, obrni na glavo da se odcedi in z vilico odstrani rozeto z modela, daj na papirnato brisaco. Ce rozete niso krhke, dodaj se malo mleka. Lahko pa po 10 s streses model, tako da rozeta pade dol in jo ocvres do konca.
4. Cokoladne rozete (cca 20)
1/2 skodelice skroba, 2 zlici moke, 1 zlicka kakava, 2 zlicki sladkorja, scep soli, 1 jajce, 1/4 skodelice mleka
zmesaj skrob, moko, sladkor, kakav in sol. Posebej zmesaj jajce in mleko, dodaj zmes moke in dobro premesaj. Ostalo kot prej.
Nasveti.
Ce se testo ne prime modela je le-ta ali prevroc ali prehladen.
Da so res hrustljave, naredi testo vsaj 2 uri vnaprej. Ko so ocvrte jih zlagaj v eni plasti na papirnato brisaco, imej na toplem v pecici.
LP, R.