Sama sem pred časom nabavila keksomat, ker so mi ga mnogi svetovali, da je zelo uporaben za pripravo keksov. Ne vem kaj delam narobe, vendar meni nikole ne uspejo. Receptov je na forumu dovolj, zanima me tehnika. Upam, da vprašanje ne bo preveč neumno, toda res ne vem kako delati z njim. Ko ga napolnim z testom, pritiskam na bat in spodaj pač leze ven testo kot klobasa. Kako pa dalje, ali naj odrežem klobaso na debelino keksa? Ali je morda moja masa kljub vsemu pregosta? Tudi roke so me bolele od pritiskanja, imela sem občutek, da bo razneslo keksomat (kar se je moji znanki dejansko zgodilo) In vendar sem uporabila preiskušen recept.
Drugič sem naredila po drugem (tudi preiskušenem ) receptu, pa je bilo preredko in spet nisem mogla nič oblikovati-vse se je razlezlo.
Čemu služijo zareze na batu, (pritiski na bat niso zvezni), ali pomeni en pritisk en keks? Upam da razumete kaj sem hotela vprašati.
Uh, sem se razpisala.
Gotovo je najlažje , če ti nekdo praktično pokaže. Te možnosti nimam, zato vas prosim za nasvet.