3. feb 2008 5:46
Postaja mi jasno, kaj je bila napaka: Namreč, uporabljala sem že v milnu narejeno gotovo mešanico 60% bele in 40 posto ovsene moke, sončnična jedrca in v vse že umešana sol, ter priložene 2 vrečke kvasa na 1 kg moke. Ampak, jaz nisem hotela narediti navaden recept katerega so oni dali ampak enega (iz baze) z jogurtom.
Zmešala sem v mešalniku. Možno je, da sem pustili preveč gnesti, saj mi se zdelo preve trdo, pa sem postopoma dodajala še in še vode. Mogla sem počakati da stroj zmeše vse v testo, ker vse je bilo tako pacasto, da se je zdelo da bo dovolj mehko, in šele ko se konstituiralo, sem mogla videti, da je pretrdo. Pa tako ponovno in ponovno dolivala vodo in čakala da stroj skup spravi testo, da odločim ali je dovolj ali pa še treba dodati tekočine. Napisano pa je bilo da treba 1 uro vzhajati. Tako sem jaz skočila v trgovino, a hčerka me je že kmalu klicala da testo že beži iz posode (bilo pa je na sobni temperaturi, čeprav zraven mlačnega radiatorja). Verjetno: preveč kvasa in tako preveč vzhajano (saj je bil bolj "luft" kot snov). Kratko sem ga pregnetla. Napotoki pa so bili da se peče 2 minut na 220 in po tem na 200.
Posodico z vodo sem hotela dati v pečico, pa sem pozabila.
Tako vem, da ne bom več kupovala vnaprej narejenih mešanic za kruh!
No ja! Kot ste rekli: vaja dela mojstra. Ampak, če ni takšnih ki te upozorijo va kateri smeri naj iščeš svojo napako, po tem človek lahko samo ponavlja svojih napak, boljše pa ne bo nikoli. Torej, še enkerat: HVALA.
KornelijaPT