Prosim za prevod

Kristina  

član od: 13.1.2007

sporočila: 425

tema odprta - 28. jan 2008 15:55 | ogledi: 1.844 | odgovori: 8

Po e pošti sem dobila pismo v angleščini,ki pa ga sama ne morem razvozljati.Lepo prosim,če je kdo izmed vas,ki dobro obvlada angleščino in bi mi ga bil pripravljen prevesti pa ga posredujem po zs.

Hvala!

Kristina

sajovict  

član od: 5.4.2005

sporočila: 337

28. jan 2008 16:14

a je pismo strokovno, če je, katero področje. tamara

Kristina  

28. jan 2008 17:30

Pismo sem prejela od nekoga iz Južne Afrike.Gmail mi ga je premaknil v predal pod vsiljeno pošto.Kar je pod vsiljeno pošto ponavadi takoj premaknem v smetnjak,ampak tole se mi je pa zdelo zanimivo.Moje znanje angleščine ni tako slabo,ampak vseeno ne tako dobro.Je pa vmes nekaj strokovnih izrazov in je daljše. Res bi lepo prosila če si bi lahko vzel kdo toliko časa,da mi ga prevede,ker me zelo zanima,sploh zato ker je moj naslov naveden povsem točno. Kristina

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

28. jan 2008 18:25

Da ni slučajno prijazno pismo, pri katerem naj bi kar precej zaslužila. Ker. če je to, se nanaša na pranje denarja.

Lijana

daabul  

član od: 11.2.2007

sporočila: 97

28. jan 2008 19:56

Vsebina teh post je ponavadi taka. Nekdo je imel veliko denarja in potem umrl. Ta denar lezi na nekih racunih,odvisno od posiljatelja. Pri tem prosi za pomoc,kako priti do tega denarja. Od tebe zahteva naslov,telefon,bancni racun . Vse skupaj je velik nateg,brala sem kako so raziskovali taksne maile. Poskusajo od tebe zvleci denar. Naslednji kontakt bi bil,da jim nakazi doloceno vsoto denarja,zaradi pravnih ali kaksnih drugih stroskov. Posto daj hitro v smetnjak,ker tja tudi spada. Pozdrvcek! daabul

Kristina  

28. jan 2008 20:35

Brez skrbi,ne nameravam nič pošiljati nazaj ali karkoli.Zanima me samo vsebina.Vem da gre nekaj za zaščito živali,pa o kmetijstvu v Zimbabweju,oziroma o odkrivanju nelegalne vzreje živali ali nekaj podobnega.Razlaga mi tudi od kod mu moj naslov...,ne znam prevesti vsega. Spomnim se,da je krožil mail,kjer smo zbirali podpise proti mučenju živali,oziroma proti vzreji živali ki jih ubijajo zaradi krzna.Mogoče je to. Skratka zanima me,med drugim,tudi to odkod nekomu iz zimbabweja moj elektronski naslov. Kristina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

29. jan 2008 9:16

Kristina, ko je tvoj e-naslov enkrat samkrat kamorkoli odšel s tvojo e-pošto, je dostopen vsem. Vsi ti maili o pomoči opečenim deklicam, nujnih operacijah  itd, ko pravijo, da za en posaln e-mail starši ali whoever dobi en cent itd so način, kako priti do baze e-naslovov po vsem svetu in potem dobivaš še kup smeti.

Meni so iz Zimbabveja sporočili, da so moj naslov dobili v registru gospdoarske zbornice. Kjer me nidkar niso imeli zavedene, ker nidkar nisem bila član nobene zbronice, saj sem zaposlena v podjetju in nisem ne lastnik ne direktor.

In odgovor na kakršnokoli pošto, kot si jo prejela in njej podobne, so samo tvoj lastni prispevek za bazo podatkov nekoga drugega, ki ti bo spet kaj poslal.

Vabili so nas že k odkrivanju rudnih bogastev v afriških državah, pa za pomoč otrokom zaprtih generalov, dobivali smo že milijonske dobitke, vabili so nas na križarjenja za 200 evrov in za drugo osebo zastonj, le varščino sto evrov naj plačamo s kartico, da potrdimo udeležbo itid itd.

Mamamia

mamamia

ernikamoja  

član od: 29.8.2007

sporočila: 32

29. jan 2008 10:52

Kristina, jaz ti ga z veseljem prevedem. Razumem tvoj interes, se boš že odločila po svoje, ko boš videla v čem je stvar, kajne? To je vsekakor tvoja pravica. Pošlji ga na ZS. Pozdrav. ernikamoja

silva  

član od: 1.10.2002

sporočila: 871

29. jan 2008 12:10

Internetnih goljufij je vse sorte. Od že naštetih do nedavno objavljenih, ko ti npr. nekdo sporoči, da ti bo poslal ček za 10 GBP in potem res dobite ček, na katerem je 100 GBP in gospod se opraviči, češ, da se je zmotil in da mu razliko kar izplačaj, saj boš tako ali tako ček vnovčil... Potem se izkaže, da je ček ponarejen, ti pa ostaneš brez denarja... Bodite previdni v takšnih primerih! Kar tako, brez razloga, vam nihče ne bo dajal denarja. Če izhajate iz te trditve, potem gotovo ne boste odgovarjali na takšne ponudbe.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti