3. mar 2011 20:00
Rimljanka, najlepša hvala. Ampak nekaj mi tukaj vseeno ne gre skupaj: na prvi sliki, mimoza z rumenimi cvetki, ima napačne liste

3. mar 2011 20:00
Rimljanka, najlepša hvala. Ampak nekaj mi tukaj vseeno ne gre skupaj: na prvi sliki, mimoza z rumenimi cvetki, ima napačne liste
3. mar 2011 20:07
Rosie, dobro opazuješ, gre pač za drugo vrsto, poglej si malo tale link, pa ti bo jasno. Ti poznaš takole, a ne? Fotka je z linka: Listi rečemo, da so 2x pernato deljeni (kot ptičje pero).
Če ti recimo namignem, tudi vsi hrasti nimajo enakih listov,......pa so vseeno hrasti.
Naor, morda pa niso akacije/robinije, v Ljubljani rastejo še ena podobna drevesa, mislim, da so malo v sorodu z robinijo, ki imajo na deblu velike trne, pa dolge, široke, čokoladnoi rjave stroke jeseni, cvetijo pa neopazno, zelenkasto. Vidiš jih lahko, recimo, na Linhartovi, ob cesti pred bivšo občino. Ne vem, kaj je na Resljevi, že dolgo nisem bila tam.
3. mar 2011 20:13
Hvala rimljanka še enkrat. Ta na tej sliki je prava, ja. Za tista drevesca ob Resljevi sem pa tudi jaz bila prepričana, do so akacije . Za hraste pa vem, da jih je nekaj vrst, poznam celo nekaj imen, podrobno pa ne. rosie
3. mar 2011 21:04
Itak je tisto čiščenje lanski sneg, pa bom še malo posmetila: v naših krajih rečemo akaciji, ki je v resnici robinija: gacuna, gacika in tudi gacija. Mimozi, ki je v resnici akacija, pa njeni ljubitelji tukaj rečemo: ooohhh mimooozaa (pogled romantično usmerjen v smeri morja Adrijanskega, ko romantika popusti, pa si dopovemo, da je treba sam še porezat, nakolit, žice napet, prvezat, rozgo pobrat in bomo šli pokukat morje Adrijansko, ob katerem takrat več ne bo mimoz, ki so sicer akacije). Sicer je pa res užitek z rimljanko hodit po kakšnem "zahojenem" travniku bogu za hrbtom in spoznavat zdravilne rožce, pa strupene rožce...znanja nikoli preveč, pa seveda mora človeka kaj takšnega tudi zanimat. Edino mi ne more dopovedat, da so mimoze akacije
3. mar 2011 21:51
Jooj, čiščenje stanovanja! Pa saj rože tudi spadajo v stanovanje.
5. mar 2011 1:23
, kaj vse se zve na stara leta!!
Na našem koncu Primorske rečejo tistemu, kar ni akacija, ampak robinija, kac, kacovje. V pogovoru z Italijani zna biti zanimivo...
Mimoze si pa ne izčistim iz glave,
lp
mzm
5. mar 2011 1:42
5. mar 2011 1:54
mišzmoke je napisal/a: |
Na našem koncu Primorske rečejo tistemu, kar ni akacija, ampak robinija, kac, kacovje. V pogovoru z Italijani zna biti zanimivo...
mzm |
Pri nas pa "gac" ali "gacovna" (Kras).
5. mar 2011 11:21
Vsaka vas ima svoj glas! Drži tudi pri rožicah. Zame so bile mimoze vedno tiste lepe rumene vejice, ki so zelo občutljive. In figurativno tudi osebe, ki so občutljive kot te rožice. Se oproščam za smetenje. Poslej bom večkrat uporabljala besedo " figurativen", saj je nadvse uporabna, celo na političnem parketu.
neznan uporabnik
5. mar 2011 11:46
No miš z moke,ne ti meni preveč operirat tam čez v Italiji z Caz... pa temi dejami. Če te ne bo pičla kaka mimoza se zna zgodit,da te kak C..... No, da boš pomirjena na staraleta, ne eno ne drugo ni ne vem kak hudo.
Multivitamin
multivitaminKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Debeli špageti s poletno zelenjavo
Škotske mesne kroglice s pivsko omako