29. jan 2008 18:50
Moja mami jih pa že od nekdaj pred kuho namaka v radenski in tako naredim tudi jaz. 1o min. pred kuho so v radenski in potem so zelo mehki. Poskusite ditka
29. jan 2008 18:50
Moja mami jih pa že od nekdaj pred kuho namaka v radenski in tako naredim tudi jaz. 1o min. pred kuho so v radenski in potem so zelo mehki. Poskusite ditka
29. jan 2008 20:39
Za zrezke v omaki se doda malo viskija ali konjaka, pa bodo res mehki. Preverjeno! ela
30. jan 2008 11:59
berny je napisal/a: |
Kristalka, kje si pa tole kupila? berny |
30. jan 2008 18:19
Juhu, koliko predlogov. Sem naredila kratek povzetek, upam da nimate nič proti. Za mehčanje zrezkov so torej naslednji prijemi: -marinade (vsaj dve uri, najboljše čez noč ali pa še več) -kis, vino ali limonin sok (dati v marinado ali na že popečene zrezke) -marinada s kivijem ali ananasom -ingver -oljčno olje -sol za mehčanje -radenska -viski ali konjak -kuhat vsaj dve uri (na šibkem ognju), zalivat z vrelo vodo -popečene kuhat v ekonom loncu Danes sem zopet delala zrezke (od istega kosa mesa) naredila sem marinado iz sestavin, ki sem jih imela pri roki: oljčno olje, česen, gorčica, limonin sok (par kapljic), kis (par kapljic, ker je močan), sol (navadna). Vse skupaj se je en dan pajsalo v hladilniku in rezultat je odličen! tigris
30. jan 2008 19:07
Naj pristavim svoj lonček: pred nekaj dnevi so me v trgovini prislili, da sem kupila ( precej drag , kovinski) tolkač za meso. Zgleda ful fajn, ni tako hladno oržje ko šniclklofer, bolj ko nobel žig. Pa me zanima, če ima katera izkušnje s tem pripomočkom. F r i n aKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Škotske mesne kroglice s pivsko omako
Njoke s feta sirom, bučkami in pečenim pršutom Anton