28. jan 2008 5:49
Vedno sem slišala, da se zamrznjenih in odtajanih stvari ne sme ponovno zamrzovati. To razumem. Se mi je že tudi zgodilo, da smo se vrnili z dopusta in je bila skrinja že kakšnih 5 dni brez elektrike, ker je bila vmes huda nevihta in nam je izklopilo fit stikalo, svakinja, ki pa je skrbela za rože je prihajala v hišo ob takih urah, ko ji ni bilo potrebno prižigati luči in ni niti opazila, da elektrike ni. Od takrat dalje, med našim dopustom pazi tudi na to. V hladilniku je bila katastrofa - cel palnica sladoled (takrta pakiran še v nekakšnem kartonu) se je v treh barvah cedil po celem hladilniku. V skrinji pa ni bilo večje škode. Na vrhu je bilo res vse malo nataljeno, smo pa skrinjo takoj priključili na največjo moč in zamrznili. Vse meso, razen nekaj zelenjave in kruha smo brez kakršnihkoli posledic porabili. Takšna je moja izkušnja.
Glede skrinje pa tako - imela sem že skrinjo (LTH), ki mi jo je podarila tašča, ker je sama ni več uporabljala in je delala celih 28 let, nato pa neko poletje obnemogla in izdihnila. Imela sem tudi omaro - tudi ta je po dobrih 15 letih prenehala delati, sedaj imam veliko skrinjo Elektrolux (368 l) in ni nikoli prazna, če ni mesa je kruh, sladoledi, zelenjava ali kaj drugega. Tako da mislim, da prevelike skrinje sploh ne obstajajo. V omari je res večji red. Čudovito se spravijo zrezki, meso narezano za golaže, mleto mesto in podobno, kaj ima vsaj približno kvadratasto obliko. Kar pa je bolj nenavadnih oblik (meso za juhe, kosti....) pa zavzame neverjetno veliko prostora. Zdi se mi, da je v omarah preveč neizkoriščenega prostora,ki ga v skrinjah ni toliko. Sama se organiziram tako, da v skrinji zložim meso in podobno v plastične zabojčke od sadja. Nekaj mešane vsebine pa pustim na vrhu v teh košarah in nato ne premetavam cele skrinje, ampak si to po potrebi dopolnjujem , pa tudi zabojčke na dnu, ko jih praznim odstranjujem. Zdi se mi, da se tudi v skrinji da vzdrževati določen red.
Se pa pridružujem mnenju Rimljanke, da je najprej treba ugotoviti kakšen prostor sploh lahko namenimo skrinji v svojem stanovanju in nato kupiti največjo možno skrinjo, ki jo lahko postavimo tja.
tedi