26. jan 2008 17:09
Mene najbolj razkuri to, da nam vsi trobijo, kako pomembno je zgodnje odkrivanje raka in tudi drugih bolezni. Ko želiš kaj narediti preventivno za svoje zdravje, ti tako mastno zaračunajo ali pa predolgo čakaš, da prideš na vrsto. Takrat, ko dočakaš, ti pa rečejo, da si pravzaprav ujel zadnji vlak, ker imaš že raka v naprednem stadiju. Karikiram. Vsaj tako se mi zdi. Jaz sem morala h ginekologu in nikamor nisem prišla, ker imajo povsod polne knjige in so mi rekli, naj pokličem čez pol leta, da me bodo takrat naročili (za čez pol leta) ipd. Potem sem šla na hitro k privatniku in mi je za ultrazvok in pregled zaračunal 27.000 SIT. Skoraj me je kap, ko je izstavil račun. Podobno je bilo z UZ dojk. Ginekolog mi je rekel, da bi bilo fajn, da bi ga opravila. OK, sem šla po napotnico in mi je rekel, da je ne rabim. Zakaj? Zato ker sem morala plačati 7000 SIT. Katastrofa. Da ne govorim o tem, da si zdaj mrzlično iščem zobarja, ampak, glej ga zlomka, spet ne pridem nikamor oz. pridem čez 2 leti. Obup, tole naše zdravstvo je res obupno.