27. mar 2009 21:23
Mi imamo v celi hiši deset barv. njihovo določevanje mi je vzelo skoraj tri tedne časa. Določevala sem jih v skladu z feng šui načeli. No vsaj poskušala sem. In seveda upoštevala filozofijo kombiniranja barv.
vetrolov: ena stena oranžna, strop moder z več led lučkami (zvezdno nebo);
predsoba je zelo razgibana in ima več kot 4 stene: ena stena oranžna, zraven je na steni veliko platno (olje) v modrih odtenkih, ena stena rdeča (odtenek češnja);
dnevna/jedilnica (ima tudi več sten): ena velika stena zelena, polovici dveh sten rdeči (odtenek češnja), ena majhna oranžna in ena majhna zelena (kivi odtenek);
kuhinja: dve steni umazano roza;
WC: komplet umazano roza, tudi strop;
pisarna: dve nežno rumeni steni (v smeri bež);
kopalnica: bela (plošćice so v rdeči, rumeni in beli barvi);
spalnica: ena stena rdeča, druga umazano roza;
otroška soba: v zeleni (svetla kivi) in umazano roza barvi;
soba za goste: ena zelena (svetla kivi), ena vijolična;
še ena soba: ena zelena, ena rumena
Poleg tega imamo na par koncih valcne. Saj veste, kaj je to. tisti vzorčki, ki se jih naredi z okroglimi valčki. Imeli smo probleme, da smo dobili malarja, ki je to znal.
stopnišče imamo belo in na njem vsake toliko potegnjen vzorec v travnato zeleni barvi, na eni špaleti kuhinjskih steklenih vrat, ki vodijo na vrt, imamo vzorec taisti zeleni barvi (stene med pultom in omarico imamo v steklu, travnato zelene barve), eno špaleto na prehodu iz dnevne v predsobo (ni vrat) imamo vzorec v oranžni barvi in v našem umazano rožnatem WC imamo par potegov z valčkom v češnjevo rdeči barvi. Mož in malar sta bila hudo skeptična glede uporabe valčka v naši super moderni hiši, vendar je super. vsi, ki vidijo, so navdušeni. Zelo priporočam.
Z barvami je tako. Če je vse belo, vam ostane samo bela barva, če imaš 10 barv, ti jih ostane 10. Prekladam te kante z barvami, da mi je kar slabo. Ja, preveč sem jih kupila. Saj veste, dobra mera, da ne bo zmanjkalo. Mož se je distanciral od barv. Tudi valčki stanejo. Da je parkrat potegnil z valčkom, je moral pribor nekajkrat oprat.
Barve dajo življenje. Moram priznati, da me je skrbelo, kako bo vse skupaj videti.
mimika