Kruh brez kvasa
22. sep 2008 19:58
Poizkusi tudi recept, ki je v bazi :Zdrav pirin kruh dr. Nine. Kruh je res dober. linolina
23. sep 2008 8:20
tole sem slucajno nasla na http://www.harmony.hr/kuhanjeslo.html prvi je s pecilnim praskom, drugi pa tudi brez tega. Mogoce ti bo to kaj pomagalo. VE-kruh 3 kozarce integralne moke, 1 kozarec otrobov, 1 kozarec ovsenih kosmičev, 1/2 kozarca lanenega semena, 1 pecilni prašak, 1/2 kozarca sezamovih, bučnih ali sončničnih semen, 2 žlici kumine, 4 kozarce toplega čaja, 2 žlici soli. Zmešamo vse sestavine, razen čaja. Postopno dodajamo čaj in dobro premesimo. Premažemo z oljem, pokrijemo s krpo in pustimo stati na toplem 2 uri. Zamesimo, damo v naoljen pekač, pokrijemo s krpo in pustimo stati še 1 uro. Pečemo 1 uro v predhodno ogreti pečici na 1700. Še topel kruh damo ven iz pečice, ga pokrijemo z mokro krpo in pustimo, da se ohladi. Režemo še topel kruh in ga postrežemo k slani jedi ali kot sendvič. Zmesni kruh 10 kozarcev koruzne moke, 1 kozarec pšenične moke, 0.5 kozarca prosene moke, 0.5 kozarca ječmenove moke, 0.5 kozarca ržene moke, žlica soli, žlica medu. Če nimamo katere od vrst moke, zmeljemo žitarice v kavnem mlinčku. Zavremo 1 l vode, v katero smo dali žlico soli in žlico medu. Premešamo zmes moke in jo prelijemo z vročo vodo ter mešamo s kuhalnico, dokler ne dobimo kompaktne celote. Z roko oblikujemo kroglo, mesimo z vodo in z malo olja. Še toplo damo v naoljen pekač in pečemo 90 minut na 1700. Pokrijemo z vlažno krpo. Opomba: To je star liški recept. LP, R.
6. sep 2010 20:42
Prosim povejte mi kje kupite bio pecilni prašek. NAJDI ME
6. sep 2010 20:59
V Kalčku, Drogerie Marktu ali v kakšni od večjih veleblagovnic na policah z zdravo hrano. DobrojedkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
MOJ vrt | malaga |
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Šahovnica
Kitajski kruh