23. jan 2008 5:50
Baje pomaga žvecenje suhih sliv in tudi Granobil pastile, ki se jih dobi v lekarni. mandarinca
23. jan 2008 5:50
Baje pomaga žvecenje suhih sliv in tudi Granobil pastile, ki se jih dobi v lekarni. mandarinca
23. jan 2008 19:31
....kalcijeve tablete sem že nabavila.....in še neke Isla tablete.....mah.......čakam na učinke..... ....tiho pa ne morem bit, ker imam tako službo da visim skozi na telefonu.....sodelavke pa so taki "biseri" da me nič ne šparajo......prej obratno.... :////
23. jan 2008 20:00
Pomaga tudi ingver narezan na rezine in namočen v vroči vodi, "zabeljen"z medom in limono.
Saj meni je pomagalo,
Nana
Nana
23. jan 2008 20:22
Granobil pastile, šumeče tablete Kalcij Sandoz iz lekarne in tišina. To pomaga meni, pa imam tudi takšno službo, da veliko govorim. In ne se trudit s šepetanjem ali tihim govorjenjem, ker bo stvar še bolj poslabšalo. Pikica82 Sporočilo je spremenil(a) pikica82 dne 23. jan 2008 20:23:21
23. jan 2008 21:14
Jerebika je zakon. Jaz jo jeseni po slani naberem in iz nje naredim žele (skuhaš bobike, prepasiraš ko paradajz, dodaš sladkor, prevreš in v kozarčke), tega potem poješ žličko vsakih par ur in si v enem dnevu dober. Nisem pa še zasledila, da bi jo kje prodajali, tako da to velja predvsem za ostale, da si jo boste lahko jeseni pripravile. Je pa grenko ko . lesnik
23. jan 2008 21:20
Uf, en teden sem bila brez glasu oz. z zelooo robatim. In to brez razloga. Na srečo je po slabem tednu minilo. Sem lizala pastile Granobil, ampak edino zdravilo je bil čas.
24. jan 2008 16:51
Vse "domače žaube" so zelo lepo razporejene v vseh pastilah za blaženje težav z vnetimi grli. Je pa to ponavadi znak, da prihaja viroza, angina ali pa bronhitis in bo treba tako ali tako v posteljo in dati mir. Velikokrat pa je "počen glas" tudi posledica tega, da ljudje narobe dihamo (sliši se butasto, ampak v bistvu ti to, če ne prej, razložijo na pilatesu....) in da ne znamo pravilno govoriti - in se deremo z grlom, namesto, da bi dihali s prepono in glas delali z nebom. Meni je mama (profesorica slovenščine in je vsak dan po samo službeni dolžnosti govorila najmanj štiri ure) vedno govorila, da govorim s stisnjenim grlom in da naj drugače diham in tvorim glas. Jasno, da sem bila tako "pametna", da sem te namige dosledno preslišala. Pa je bilo treba na faksu voditi en seminar in meni je nekje po 30 minutah začel glas piskati, grlo je bilo suho in potem je bilo samo še slabše in bila sem dva dni brez glasu. Ni kaj, mama ima vedno prav. Potem sem se pa kaka dva tedna učila dihati, pa leto dni intenzivnega učenja pri gospe Ani Mlakarjevi (po njej se imenuje nagarada za poklicne napovedovalce)....pa sem se nehala "dreti". Se mi zdi, da bi morali vsi, ki veliko delajo z ljudmi in ki morajo veliko razlagati, več pozornosti posvetiti tvorbi glasu. Bi bile glasilke zelo hvaležne. Zlasti pa bi bili hvaležni, če bi se tovrstnih vaj posluževali prenekateri naši "pevci" in "pevke". Vendelina jr.
24. jan 2008 16:54
Mene pa nekaj zanima. Danes sem bila pri zdravnici, ker imam že en mesec boleče grlo in kašljam. Izividi so bili OK, ona mi pa reče, da je to zaradi suhega zraka. Meni pa nič jasno, ker imava doma vlažilec zraka.
No, kakor koli, kaj pa pirporočate v tem primeru? Jaz se vsake toliko postavim nad vlažilec in vdihujem, samo kakšnega večjega učinka pa ne opazim.
Sonja
24. jan 2008 17:18
Tantum verde si že poiskusila? To mi je nazadnje predpisala zdravnica- tablete za lizanje. Meni je pomagalo. ZIMAKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Kavna torta (Coffee cake )
Pekoča paradižnikova juha