22. jan 2008 16:52
Daj malo poglej zapisa izpred enega meseca - takrat smo na veliko umovali, kaj se bo delalo za praznične obede in tam je bilo idej toliko, da so kar špricale iz ekrana... Tam najdeš od karpačov, do raznoraznih samopostrežnih stvari, pa solat iz morskih sadežev itd itd itd.
Ampak, če dovoliš, meni v tvojem zapisu nista dve stvari čisto jasni. Prva je tista, "jaz sem pa brez idej". Poslušaj, nihče ni brez idej - nihče ni tako divje prazen v sebi in na sebi. Se pa večkrat zgodi, da ljudje niso prepričani v kvaliteto svojih predlogov in se potem skrivajo za "jaz pa nimam idej", ker potem tudi kritike na predloge ni. Hej, lady, imaš ideje in imaš interese, ker če jih ne bi imela, bi verjetno bila totalna kokoš in mož bi namesto tebe pogledal kakšno drugo. Zdaj pa lepo samozavestno, poglej po zapisih izpred meseca in izberi tiste kombinacije, ki ti nekako najbolj ustrezajo.
Druga stvar: kadar sprašujejo punce, kaj naj pripravijo za rojstnodnevno fešto v službi, jim jaz vedno rečem - nabavite ketering, ve pa pojdite k frizerju in briljirajte, ketering pa prinese in odnese. Tebi tega ne bom predlagala. Namreč, če se velja za koga res potruditi za njegovo slavje, je to definitivno tvoj mož. Ta te bo prenašal še dolga leta, še takrat, ko bodo otroci odšli od hiše in bodo imeli svoje življenje.....in ko bo edini, za katerega se bo še splačalo truditi, tvoj mož. In ne gre, da bi revež čakal do penzije, da se malo potrudiš za njega. Ni mi jasno tisto: verjetno bom prej še delala, ne bom imela veliko časa.....Halo? A boste imeli to fešto sredi tedna, ti boš prišla iz službe ob pol šestih kot cunja, ob osmih zvečer boste imeli pa fešto? Ali si v kakšnih rokih in moraš kakšen projekt oddati, tako da se boš potem, ko boš že čisto fuč, malo preko volje lotila še priprave za rojstnodnevno fešto? Upam, da ni nič od tega. Ne vem, kako bi se ti počutila - ampak na tem portalu sem podobne misli že prebrala, v življenju pa tolažila že dvomestno število žensk, ki so bile obupane, ker njihovega partnerja ni nikoli ob njih in za višek nesramnosti je bilo pa še tisto "še na moj rojstni dan je prišel prepozno, ker je imel nekaj v pisarni"...Ženske zamerimo, če naši partnerji ne pridejo koncentrirani na naše praznike in dogodke, ki smo jih pirpravile - a misliš, da moški (ker ravno niso tako mahnjeni na organiziranje dogodkov, kot smo me) pa čisto mirno in brez bridkosti sprejemejo, če pride ženska na njihov praznik kot furija, ki je bila še pred eno uro v pisarni, pred pol ure v hipermarketu in zdaj že teži za šporgetom....a misliš, da je to tisto, kar so si želeli?
Skratka, lady, malo več poguma in kreativnosti pri sestavljanju jedilnika, pa malo več truda okrog soproga - ne pozabi, v njegovih očeh si TI ženska njegovega življenja - in res veselo praznovanje. Pa kaj bolj prozornega obleci, okej?
Vendelina jr.