Ime hrane

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

tema odprta - 22. jan 2008 11:48 | ogledi: 1.855 | odgovori: 5

Oj!

Zanima me, če se vam dogaja, da se kdaj ne morete spomniti imena kake zelenjave, sadja ipd.

Da bolj pojasnim: jaz si nikakor ne morem zapomniti brstični ohrovt in brokoli-oboje imam doma na vrtu, ampak ko hočem povedati, da bom delala brokolijevo juho rečem, da bom delala juho iz onega kot je cvetača samo da je zelene barve. Če imam brstični ohrovt kot prilogo pokuhano pa rečem, da imam za prilogo one zelene bunkice, ki smrdijo.

Ima kdo od vas tudi podobne težave?

Začetnica

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

22. jan 2008 12:11

Pri zelenjavi ne ... se mi pa pogosto zgodi, da zamešam modro in zeleno barvo. Sicer vem, kaj je zeleno in kaj je modro, samo rečem narobe. sara

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

22. jan 2008 12:11

Podobno se lovim pri ločevanju med stročjim fižolom in fižolom. Mi je tudi jasno, zakaj. Stročji fižol, skupaj s tenkimi lističi paprike in pelati - to mi je super hrana in jo zmorem pojesti cel krožnik (dasiravno je to v osnovi priloga). Fižol - to mi pa nikoli ni posebej privlačno delovalo - in ga, razen v obliki fižolovega pireja v tortiljih, ne jem. Zaradi tega si moj pomnilik tega preprosto noče zapomniti. Vendelina jr.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

22. jan 2008 12:28

Ne, nimam teh težav, morda je še huje to, ko želim povedat nekaj na hitro združim dve besedi skupaj in včasih rata prav vic Anamarija

ZAČETNICA  

član od: 2.2.2007

sporočila: 1985

22. jan 2008 13:55

Vendelina pa te mam-sem vedela, da ti tudi ješ tortilje. Ja pri meni tudi pride do dileme pri fižolu, ampak zato, ker se na različnih koncih Slovenije uporabljajo tako različne besede. Mi rečemo fižol-stročjemu, grah-onim bunkicam skratka olušenemu, grašek ali orbezl pa onim zelenim kuglcam. Začetnica

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

22. jan 2008 14:27

Jaz sem šla enkrat kupit brokoli, domov sem pa prinesla ohrovt. Seveda, če sem prodajalcu rekla, da bi ohrovt, pa še nič čudno se mi ni zdelo, ko ga je dajal v vrečko, sem mislila, da je samo eno drugo polico hotel sprazniti ... Potem sem pa gledala po kulinariki, kaj se da narediti iz ohrovta Atina

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti