Hrvaški zakon

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8894

24. jan 2008 7:39

Potrdilo lahko dvigne eden od staršev na UE. Potrebuje podatke osebe (ime, priimek, EMŠO ter številko dokumenta - potni list ali osebne), s katero bo otrok potoval. Potrdilo je kartonček, kjer so napisani vsi podatki, veljavnost je 1 leto. Potrdilo dobiš takoj. Jaz imam za moje vnučke potrdilo, lani sem imela še za hčero od nečaka. Pozdravček!

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. jan 2008 7:41

Potemtakem sami mladoletni ne morejo potovati. Drži? rimljanka - zasebno mnenje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jan 2008 9:27

Ne čisto. Do 15. leta mora imeti s seboj potrdilo, o čemer je kolegica tule že pisala. Pa tudi po 15. letu je primerno, da ima mladostnik s seboj kakšno overjeno zadevo, kjer piše, zakaj in kam potuje ter kdo za njega jamči - in ta dokument je treba imeti kar ves čas s sabo. Namreč, brez tega se lahko takoj vzpostavi presumpcija trgovine z belim blagom ipd. Kdorkoli je pa v pubertetniških letih moral na kakšnem Heathrowu razlagati, zakaj je prišel v UK, pa itak ve, o čem govorim. Vendelina jr.

slepakura  

član od: 9.1.2007

sporočila: 326

24. jan 2008 10:03

Se mi zdi, da gre tukaj za dve razlicni stvari. Eno je potrdilo, kartoncek, ki ga izda RS, o cemer govori dragicka. To se prakticira ze kar nekaj casa. Druga stvar pa je hrvaski zakon, po katerem se sprasuje in naj bi bil uveden na novo. A mam prav? slepakura

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. jan 2008 13:21

Imaš, ampak v osnovi je ista zadeva, samo plat je druga. Mladoletna oseba mora imeti potrjeno spremstvo ali pa od staršev napisano kam in zakaj gre in zdaj so to posebej uredili tudi v sosednji državi. Vendelina jr.

argeta  

član od: 21.1.2008

sporočila: 9

24. jan 2008 19:04

Ko pa pridejo oni k nam pa ne rabijo imeti potrjeno spremstvo pa ne vem kaj še vse .... pa vseeno delajo pizd..... argeta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti