17. feb 2009 8:55
Jaz proti ušem uporabim domač pripravek. V eno posodo naberem koprive in jih zalijem z vodo. Pustim jih tako stati 24 ur (sem pa že pozabla nanje 3 dni pa ni blo panike). Po 24 urah poberem koprive ven in jih zavržem. To vodo od kropiv mešam z navadno. Običajno v zalivalko nalijem vodo iz kopriv ene 3-4 cm (v višino) , ostalo pa navadno vodo zraven in s tem zalijem fižol na katerem so uši. To ponovim 2 dni zapored. Se še pa ni zgodilo, da bi uši ostale na fižolu. Nekateri pa merijo tolk vode in tolk vode iz kopriv,... Ne vem jaz naredim to od oka, pa nisem še falila.
No isto uporabljam za paradižnik, na začetku (če "počasi" raste, izgleda čudno,...) ga zalivam s to mešanico in imam vsako leto čist zdrav in lep paradižnik. Nikoli pa ne kupujem pripravkov. Če uspe pol vsaj vem kaj imam na vrtu. Tistega s kemikalijami poškropljenega pa lahk dobim v trgovini zmeraj. Če pa rata tak črn pa to mešanico (vode+kopriv) dam v škropilko in jih nekaj dni zapored poškropim (cel paradižnik). Enkrat mi jih je uspel celo rešit. Pa sem bila edina pri nas okoli, ki je imela doma paradižnik tisto leto.
»The scary part about human stupidity is not how dumb an average person is, but the fact that, by definition, half the population is even dumber than that!«