Posoda bialetti - kako čistite

piškotek  

član od: 14.11.2001

sporočila: 519

tema odprta - 19. jan 2008 13:38 | ogledi: 4.952 | odgovori: 13

Živijo.

Po današnjem kosilu sem spet bentila... Famozne posode, ki sem jo pred časom kupila s pikami najboljšega soseda ne morem in ne morem očistiti. Govorim o tistih trdovratnih madežih na zunanji strani ponev in loncev, delno od kakšne pobegle maščobe, delno od plina....Skratka poskušala sem že z vsem mogočim, arfi, cifi, brefi, z navadnim vimom, z limono, ... tisti ne gre pa ne gre dol.

Če me spomin ne vara je bilo tudi na kulinariki ¸v času prodaje te posode precej zanimanja za točke in posledično najbrž tudi kar nekaj nakupov teh loncev, pa me zanima, kako ve/vi čistite te madeže in ali se jih s čim sploh da očistit.

Hvala za vse uporabne nasvete,

Irena

andrejka  

član od: 1.8.2004

sporočila: 800

19. jan 2008 14:22

Se ne sekiram več zaradi tistih madežev. Glavno, da so ponve in lonci uporabni.

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. jan 2008 14:27

Jaz imam take posode, tako sem zadovoljna da bolj ne bi morala biti, ma veš, da moje so čisto vredu, ni nič umazno od spodaj, pa kuham na plin, kaj pa če poskusiš z grobo spužvico pa vimom? Po moje bi moralo pomagati, ali pa jih namoči.

Medtem pa ti bo morda še kakšna članica dala pametnejši nasvet.

lp

Anamarija

NaturensGalleri  

član od: 8.12.2007

sporočila: 272

19. jan 2008 14:33

Pri nas zunanjost takih posod čistimo z vimom in tisto grobo srebrno gobico. Potem samo še spereš pod tekočo vodo in to je to :) NaturensGalleri

piškotek  

19. jan 2008 15:49

Pri meni z vimom in s srebrno gobico ne gre proč, pa nisem glih pri "tašvohnih" pa tudi lonci niso niti pol toliko zamazani od unih v TV reklamah, tako da ... ne vem ... Sem prav vesela, da jih ni veliko, me res jezi da jih ne morem spucat pa čeprav je na zunanji oz. spodnji strani Irena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

19. jan 2008 16:24

Pa je to umazanija? Najbrž gre le za obarvanost kovine. Čisti pa taki lonci so. rimljanka - zasebno mnenje

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. jan 2008 16:29

Tiste gobice kupi, ki imajo že čistilo notri: atomic ali nekaj takšnega. Po moje bi moralo iti dol. Atina

piškotek  

19. jan 2008 19:00

Kot rečeno, gre za madeže (ja, lahko bi rekla tudi obarvanost ) na zunanji strani posode - recimo iz ponve mi je špricnilo olje čez rob ko sem pekla palačinke in se prav vidijo sledi kapljic - seveda sem zažgano maščobo odstranila, posoda ni mastna, je pa ostal grd madež (s kuho se seveda ti fleki množijo) in ne gre dol z ničemer. Na drugi posodi (inox) nimam teh težav, vse zlahka operem...zato me tudi toliko bolj jezi. Zdaj še toliko bolj, ko vidim, da očitno druge nimate teh težav. Ali pa sem jaz preveč zahtevna do sebe ... Irena

anamarija1  

član od: 19.8.2005

sporočila: 5381

19. jan 2008 21:12

Piškotek, zdijo se mi neprimerne za palačinke, kako ti uspe narediti palačinke saj so kar visoke, za palačinke imam nizko teflonsko posodo, in priznam, da je taka, da se jo ne da očistiti.

Te posode uporabljam predvsem za zrezke, klobase ali za jajca na oko. Morda so lepe, ker jih dam v pomivalnem stroju?

Razumem, da te jezi mene bi tudi, saj so tako lepe, predvsem pa zelo uporabne.

Anamarija Sporočilo je spremenil(a) anamarija1 dne 19. jan 2008 21:13:55

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8902

19. jan 2008 22:03

Kot pravi Atina, tudi jaz uporabljam atomic gobico, zribam... ampak čez čas je spet isto, čeprav kuham na steklokeramični. Anamarija, kaj kljub prevleki (teflon) daješ v stroj? Pozdravček!

adnaloj  

član od: 29.11.2007

sporočila: 19

19. jan 2008 22:21

Piškotek, probaj še Astonixh pasto, imajo jo v Sparu, modra škatlica, izgleda pa kot moker vim, samo z grobo stranjo gobice nežno krožoš in vse , tudi zažgano, kar izgine. adnaloj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti