Naslenji vikend se z možem odpravljava v Terme Dobrna. Zanima me, kaj se da videti, kje dobro jesti,....
Zoda
Naslenji vikend se z možem odpravljava v Terme Dobrna. Zanima me, kaj se da videti, kje dobro jesti,....
Zoda
19. jan 2008 11:43
Pozdravljena, poglejta, če je v bližini še odprt gostišče Hudičev greben (nekako tako, mislim, da je pravilno) - prav zanimiv lokal je bil to včasih. Lepo se imejta, zna biti zanimivo! čiribučiriba
19. jan 2008 11:54
Gostilna Koren, ki je na odcepu ceste za na Dobrno ( križišče pri bencinski črpalki).
Cerkev in cerkvene stopince v kraju, Miklavžev hrib s cerkvijo. Izleti v okolico, Stari in Novi grad, Dolina mlinov. Gred Lemberg ( v smeri proti Višnji vasi ).
V samem zdravilišču imajo precej programov in napotkov. Gotovo se bo kaj našlo.
F r i n a
19. jan 2008 13:36
čiribučiriba je napisal/a: |
Pozdravljena, poglejta, če je v bližini še odprt gostišče Hudičev greben (nekako tako, mislim, da je pravilno) - prav zanimiv lokal je bil to včasih. Lepo se imejta, zna biti zanimivo! čiribučiriba |
19. jan 2008 13:56
Vse kar je naštela frina, če pa se zapeljeta do 20 min oddaljenga Velenja, pa si lahko ogledata še Muzej Premogovništva pa Velenjski Grad..... pa veliko užitkov v naših koncih .... maserka
19. jan 2008 20:09
Predlagam tudi izlet z avtom, če ne drugače na Paški Kozjak, pa do Sorževega mlina v Polžah, Nova cerkev, morda še izlet do Žičke kartuzije (obiščem jo večkrat letno in do nje imam poseben odnos), najbližja pot do tja vodi čež Črešnjice (Frankolovo) v dolino Svetega Janeza, V Gastužu in v kartuziji imajo prodajalno spominkov in izdekov iz zeliščne lekarne (priporočam nakup krem, čajev in napitkov...) morda tudi peš na grad Lindek, pa prav gotovo bi se še našlo kaj zelo lepega. Vse pa je odvisno od vremena in časa. Meni je bila dobra hrana pri Koren (Dobrna) na križišču, če pa se navdušuješ nad "čvapčiči" in osatalim sa juga + dobre pizze pa Pizzerija Branko na Arclinu (odcep za Ljubečno), bližina Spara. lipa1
26. jun 2012 11:09
Ker nismo bili nikoli v teh termah, bi radi vedeli katera od treh nastanitev je bila za tiste, ki ste seveda bili tam, najbolj prijetna? Vila Higea, Park, Vita, ali Zdraviliški dom?
Tam bi bili le nekaj dni , vmes si bomo ogledovali okolico.
Kak dodaten nasvet poleg omenjenjih zgoraj, ki imajo kar nekaj let?
Hvala vam!
Kotarca
26. jun 2012 11:41
Kotrca, izletniške destinacije, ki so omenjene zgoraj, so še vedno aktualne in tudi obiskane ter vredne ogleda.
Park, zraven zdravilišča pa vam bo v prihajajočih vročih poletnih dneh nudil krasno zavetje hladu.
Tako, da izkoristite teh nekaj dni in si oglejte, kaj ponuja Dobrna s širšo in ožjo okolico.
moj svetKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Zmagovalni bananin kruh
Hempy polenta