28. jan 2009 11:19
Sem nekaj postov nazaj prebrala, da je v Sloveniji manjša ponudba kot v Evropi - the last time I've cheked, je Slovenija bila v Evropi....gepgrafsko, monetarno.....
Spomnim se v otroštvu je naše ožje jedrsko pleme imelo finsko savno, ki smo jo potem uporabljali dve leti, tretjo malo manj, četrto nič, peto nič, potem je šla pa stvar ven. Namreč, tisti obred zaganjanja savne in potem še čiščenje savne - to je preprosto ves gušt vzelo. Ker na koncu je bil to samo še en dodaten prostor, ki ga je bilo treba čistiti in vzdrževati.
Ta izkušnja (+ izkušnja z vzdrževanjem bazena, ki je ravno tako stvar preteklosti) me je v odraslem življenju prepričala, da si človek doma ravno ne zabaše s privatnim fitnesom in savno (pa saj ni nihče od nas taka celebrity, da ne bi mogel iti v javen fitnes in spa, ker bi ga tam počakali paparacoti), ker se prevečkrat zgodi, da si s tem samo nabiješ dodatno nalogo, kasneje se pa to sprevrže v dodaten občutek krivde, ker tiste savne ne uporabljaš.....
Meni je bistveno večji gušt odkorakati v lokalni fintes in spa, kjer sem krvavečega srca plačala polletno karto in zdaj to tudi uporabljam (če sem že plačala) - ker šest mesecev je maksimum, ko zmorem držati tako "zvestobo". In ko mi ni treba prej razmišljati o tem, če je savna ogreta, če so vse intalacije okej in s kolikimi krpami se tista savna čisti in kdo to čisti in ali ga dovolj dobro plačuem, da čisti in a ne bi raje sama tega očistila.....pa to, da se pride in gre in naj si osebje beli glavo z vzdrževanjem - pa to je, ljudje moji, neprecenljivo.
Nevertheless, kdor ima hudo željo po domači savni, jaz ga nikakor ne ustavljam pri tem. Savnanje je drugače okej. Zlasti, ko se savna toliko, kot ti paše in ne toliko, kot "piše v knjigah, da je prav" in "toliko kot oni pravijo, da je ravno prav, potem pa že škoduje".......
Vendelina jr.