Pozdravljeni!
Vem da je smešno, ampak res ne vem recepta za pariško ocvrte ribe. Mislim na tiste, kjer je v testu tudi pivo. Mogoče katera ve? Lepo prosim za recept in hvala že v naprej.
ZIMA
Pozdravljeni!
Vem da je smešno, ampak res ne vem recepta za pariško ocvrte ribe. Mislim na tiste, kjer je v testu tudi pivo. Mogoče katera ve? Lepo prosim za recept in hvala že v naprej.
ZIMA
17. jan 2008 14:34
mogoče tole, brez piva http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6354 Pivsko testo pa: 25 dag moke, 2,5 dl piva, 2 jajci, malo soli. Rumenjake ločimo od beljakov in naredimo iz njih sneg. Moko, rumenjake in pivo zmešamo, ter počasi dodajamo sneg. katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
17. jan 2008 14:41
Katka, imaš napačno ime- namesto lopatka bi bila lahko zlatka! Najlepša hvala, tisti recept z linka sicer ni pravi, sem pa mislila testo po tvojem receptu. Super, bom šla zdajle počasi v akcijo, ker sem kupila morske liste. Hvala še enkrat, saj je odgovor prišel pravočasno! Lep dan še naprej, ZIMA
17. jan 2008 14:53
Predlog: za paniranje lahko med drobtine pomešamo sezam. Ali sezam nadomestimo namesto drobtin. Tudi zelo paše za paniranje morskega lista. lp rolada
17. jan 2008 15:25
To pa bom sprobala naslednjič sigurno, rolada. Danes sem že naredila testo, ki ga je predlagala katka-lopatka in kaže, da bo zelo dobro. Sezam obožujem in ga bom zanesljivo uporabila. lp ZIMA
17. jan 2008 15:48
Lahko tudi navadne koruzne kosmiče zdrobimo in dodamo med drobtine. Je bolj hrustljavo. regina
17. jan 2008 17:08
Pivsko testo delam podobno - vse od oka: mehka moka, malo posolim, žlička vegete, žlička rdeče paprike, 1-2 jajca, mešam in usput dodajam pivo. Masa je nekoliko bolj gosta kot za palačinke. V tem paniram - puranje medaljončke, piščančje belo meso, oslič brez kosti, por, bučke, malancane, šampinjone. Skratka, bolj mehke stvari, ne paniram meso s kostjo. Pozdravček!
17. jan 2008 17:29
Punce, hvala za nasvete, uspelo zelooooo dobro! Hvala! lp ZIMA
17. jan 2008 18:16
Jaz sem ribe že večkrat panirala v kokosu, namesto v drobtinah (pa tudi v polenti jih delajo). Če še niste nikoli poskusile, dajte. Nam je predvsem tole s kokosovo moko odlična pogruntavščina, ki naredi, da sploh ne smrdi hiša po ribah. S kokosom naredimo tak eksotičen pridih.
17. jan 2008 18:38
jaz uporabljam pri paniranju rib in različnih vrst mesa sezam, ovsene kosmiče ali pa lešnike oz. mandlje! super je!malo drugače. tanjaj
18. jan 2008 20:56
Bom kar tukaj vprašala, v kom pa panirajo v kitajskih restavracijah zelenjavo npr, pa pišanca sem tud jedla že tako paniranega in mislim, da tisto ni pivsko testo, ali se motim. Hvala za odgovor. SILVAKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem
Eksotični suši