24. avg 2009 23:22
Oj!
Pri meni je minilo že leto in pol, odkar sem s pomočjo članic Kulinarična Slovenija ( posebno barbara9), podpisala sporazumno odpoved, vendar z odpravnino in regresom. Sporazumno odpoved sem sicer dobila s strani podjetja, vendar nisem podpisala, dokler mi niso zagotovili odpravnine. Je pa skupni odpovedni rok trajal 2 meseca. Čeprav sem z delom zaključila v mesecu aprilu 2008, sem dobila sorazmerni delež regresa.
Glede na pisanje odpovedi mojih kolegov( odpoved je izgledala je nekako tako): Na vrhu njihov naslo ter tvoj, potem pa : Odpoved delovnega razmerja
Sem_____ _____, rojen __ __ ____, stanujoč na naslovu ______________ ___________, in želim sporazumno prekiniti delovno pogodbo z podjetjem ______, z dnem __ __ ____ ( za sporazumni datum se lahko zmeniš z nadrejenim, če se da, drugače oddelaš po pogodbi).
Spodaj obvezno datum, pa seveda podpis.
To je okvirno. V nekdanji firmi so fantje, ki so odhajali, oddajali takšne odpovedi.
Anitram1 tudi jaz sem sanjala, pa so me sanje prehitele. Ni mi pa žal. Vso srečo, pa veliko poguma.
barbay