30. okt 2010 12:44
Gobova juha, telečja obara, ocvirki, priloga so lahko tudi kakšnemu mesu v omaki ... Mamamia
mamamia
30. okt 2010 12:44
Gobova juha, telečja obara, ocvirki, priloga so lahko tudi kakšnemu mesu v omaki ... Mamamia
mamamia
30. okt 2010 12:48
Kisla repa, kislo zelje, sladka repa, pa za zajtrk ali večerjo samo s toplim mlekom (to sicer meni ne gre), s kislim mlekom. Pa kakršna koli obara seveda.
Nena
30. okt 2010 12:53
Najprej odgovor KetyP: zraven lazanje bi jaz ponudila samo solato, lahko pa se, če se želiš bolj izkazati, odločiš za tris lazanj ( npr. ena mesna, ena zelenjavna, ena gobova/ribja) in daš na vsak krožnik po en košček vsake in ni vrag, da ne bo vsak našel kaj zase. Če bo sladica tiramisu, lahko ponudiš še kako italijansko predjed, recimo antipasti (=praviloma gre za pečeno/vloženo zelenjavo) ali caprese (paradižnik in mozzarelo), in tako boš imela italijansko tematsko večerjo. Pa še morski medvedki: Z ajdovimi žganci pri nas jemo kislo mleko, kislo zelje, ali kot je predlagala že mamamia gobovo juho ali obaro (ne nujno telečjo). motovilčica
30. okt 2010 13:07
Super. Hvala MM
30. okt 2010 16:25
Zelje, repa, pečenice, krvavice,... Čez obvezno polijem ocvirke, no ja, v menzi mi jih, samo tam jih jem.
31. okt 2010 9:09
Moja mama postreže ajdove žgance tudi poleg golaža ali segedina. roža
31. okt 2010 9:15
Ajdove ali koruzne žgance postrežem vedno zraven telečje obare
andreja č.
31. okt 2010 11:51
Kot so že moje predhodnice napisale so ajdovi žganci odlična priloga gobovi juhi, vsekakor pa k zeljiu ali repi. K golažu pa mi nekako ne gredo. Glede na to, da otroci ne marajo ocvirkov jih zanje prelijem z maslom. Lepo zaokroži okus.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Pistacijeve rolice
Pesto palačinke