16. jan 2008 17:18
Sicer se navadno zadovoljim bolj z branjem pa gledanjem (pa poizkušanjem receptov) - za brati je tu vedno dovolj. :D
Upam,da ne zamerite, če se vseeno oglasim. Razumem tako tiste, ki se jim zdi, da je KulSlo zadnje čase preveč divja, kot tiste, ki se jim zdi, da je to pretiravanje.
So bolj daljša ali krajša obdobja, ko večino nekaj daje, ne vem, ali je res krivo vreme ali kaj. Tako da po mojem to ni nekaj novega. Pravim zato, ker me je sicer dolgo mikalo, da bi se prijavila, pa so sem vsake toliko prebrala kaj, zaradi česar sem se raje odločila, da ostanem raje samo pri branju. Tudi ko sem se vpisala, sem mislila, da bo ostalo pri temu. Zarečenega kruha se največ poje, pravijo.
Mislim, da do takih forumskih "samoopazovanj" kot v tej temi, pa tudi do kakšnih krizic prihaja na vseh malo večjih forumih. In treba je priznati, da je Kulinarična Slovenija precej narasla. In je pravzaprav kar spodobna v primerjavi z ostalimi.
Je kar dolgo zneslo brez "aktivnega" moderatorja in mislim, da so se odločili za okrepitve v pravem času. Zagotovo so uredniki izbrali osebo, ki se jim je zdela najbolj primerna. Iz sodelovanja na drugih forumih vem, da, ko imaš enkrat določeno število aktivnih članov, ni lahko obdržati ravni, kjer se da pogovoriti brez preveč kreganja in brez preveč moderiranja.
Pa biti moderator je vsekako nehvaležno delo. Precej očitkov je letelo na Rimljanko. Se strinjam, da je tu pa tam mogoče res preveč ostro reagirala, samo no, pravijo, da je vsebina bolj pomembna kot forma. Mislim, da se lahko vsi strinjamo, da ravna z najboljšimi nameni in se trudi pomagati, kolikor more. Odprtih tem je toliko, da je treba tudi malo reda. V preveliki hošči se človek težko znajde, če že ne kaj drugega. Naj prvi vrže kamen, kdor je brez greha, res.
O "kuhinji" "pod preprogo" pa ne morem reči nič, ker je (na srečo) ne poznam dovolj. Vem, da so nekateri člani bolj poznani kot drugi, imajo več postov, več receptov prispevajo. Nekdo, ki porabi dosti svojega časa tu, se bo čutil bolj vezan na dogajanje in mogoče se bo počutil tudi bolj upravičen do tega, da vpliva na razvoj dogodkov. To lahko razumem. (Ne mislim na vse "slavne", da ne bo pomote - nekaterim po mojem ljudje sledijo zato, ker so jim všeč in ne, da bi se obregovali ob njih.)
Ampak vseeno, to so forumi, izmenjujejo se mnenja tako različnih ljudi, da je nemogoče, da bi se vsi razumeli.
Če razumemo, da se ne razumemo vedno, in to sprejmemo, je že v redu.
Npr. tiste, ki so se mi nekoč zdele "hude", se mi zdaj zdijo zanimive. Tiste, ki pa so mi bile (bili) zanimive že prej, pa se mi vsekakor zdijo še vedno take in jih kar pogrešam, če jih nekaj časa ni. Je pa vselej zabavno, kako različno razmišljamo ljudje.
Zase lahko rečem, da bom brala še naprej, če le ne bo prehudega vremena. Pa če bom kdaj imela možnost, si bom tudi pluska nabavila. :)
LP vsem
sovica
Sporočilo je spremenil(a) sovica dne 16. jan 2008 17:20:34