29. avg 2008 17:16
Živjo SRNA! Tudi sama obožujem sladkarije. Če bi lahko, bi živela samo od hrane kot je sladoled, rafaelo, ferrero roche, biskvit... Seveda nažalost to ne gre:(. Tudi sadje ima veliko kalorij, predvsem grozdje, banane in še kaj. Moja mami si je kar dopovedala, da ne mara sladkega in že nekaj let ne je skoraj nobenih sladkarij. Seveda se je težko prepričati, ampak njej je uspelo. Najdi si kakšne nadomestke, jaz imam rada bio večzrnate riževe vaflje. En je kar velik in ima samo cca 20 Kcal. Ne vem kaj tebi ustreza, ampak poišči kakšno alternativo, ne se pa kar odpovedati vsemu, ker bo potem želja samo še večja. Zadnjič sem brez slabe vesti pojedla "pecivo na suho". Spekla sem ga iz posnete skute, rjavega sladkorja in polnozrnate moke. Jabolka in nekaj mletih orehov oziroma maka pa tudi niso takšna reč. Moram reči, da je bilo odlično in želja po sladkem je bila tudi potešena!! Veri, se strinjam, da je gibanje zelo zelo pomembno! Sama pretežem "za zajtrk" 10km, če mi znese še 5 ali 10 km zvečer, vmes pa streljam z lokom. Tako da je gibanja zagotovo dovolj, ampak moram še vedno zelo paziti, kaj jem. Mogoče pa bom, kot praviš, med dojenjem pojedla kakšno kepico sladoleda več in se mi ne bo poznalo ;). LP habibti