16. okt 2019 22:11
Samo to bom dodala, sorodnik, ki je zdravnik, vedno reče, da je bolje, da ima človek kakšno kilo več, kot manj, saj, ko zboliš in če prideš v bolnico, še prehitro izgubiš kilograme. Sicer pa-tudi sama sem že celo moje življenje bolj okrogla, vzrok je tudi premalo delujoča ščitnica, že od svojega 22. leta dalje, tako, da pri meni nobena huda dieta ne pride v poštev, ker bi verjetno naredila kar se ščitnice tiče, še slabše. Itak, da gledam, da se ne prenajedam, oz. , da namesto sladkarij, kolikor se da, rajši pojem več sadja in zelenjave, pa tudi to, da je največja sovražnica pridobivanja teže-hoja, hoja in še enkrat hoja, pa še velik plus-zastonj je. Celo zdravniki pravijo, da je hoja boljša za telo, kot tek. Sama rada gledam ob četrtkih zvečer , ob enajstih na TLC oddajo o hujšanju. No, to pa so res težke stvari-tehtati od 300 kg naprej, to je pa res katastrofa, čeprav so skoraj pri vseh ljudeh, večinoma vzrok težave iz mladosti, da se prenajedajo , predvsem z nezdravo, pa poceni hrano, ki je na razpolago na vsakem koraku. Ko gledam , kaj jedo, mi včasih gre , po pravici povedano na bruhanje, potem, pa , ko morajo jesti zelenjavo, je le ta skoraj vsa pakirana. Nedavno je bil sorodnik na gostovanju v Ameriki, več, kot en mesec, ko se je vrnil domov, je dejal, da je od vsega, najbolj pogrešal slovensko hrano in naše obroke. Nedavno sem nekje prebrala članek o mladi punci iz Amerike, ki je bila , kot turistka v Sloveniji, med drugim je dejala, da ji ni bila slovenska hrana preveč všeč , oz. , tako je dejala-pa vi Slovenci ste nori, zraven vsake jedi jeste solato.
"Prijazne besede so lahko kratke in preproste, njihov odmev pa je neskončen"(Mati Terezija)
Sporočilo je spremenil(a) johana dne 16. okt 2019 22:17