Zbirate recepte

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

17. jan 2008 11:19

Informacija za novejše članice: a veste, da je ena izmed naših članic sprintala tako rekoč vso Kulslo in jo potem dala vezat v knjige? Rdeče usnje  z zlatimi črkami, in nam je to zbirko tudi prinesla pokazat na eno izmed srečanj, janaurja lani.

Ko bom velika, bom morda naredila kaj podobnega....Kulslo na dosegu roke, četudi zmanjka elektrike ali crkne vsa informatična napeljava....

Mamamia

mamamia

Vanili  

član od: 28.6.2002

sporočila: 78

17. jan 2008 11:35

Imam več zbirk po raznih mapah, ločeno iz raznih revij... Te potem včasih listam in uživam v slikcah, kaj ven zberem in kaj novega skuham. Posebej mečem v eno škatlico vroče recepte, tiste, ki jih še želim preiskusit, ko sem kje jedla in zapisala. Potem imam pa še svojo kuharico, v katero dajem recepte, ki sem jih že zverzirala, prilagodila po svoje in ustrezajo moji družini. Ta pa je zaenkrat še premalo urejena. Enkrat bi rada našla en preprost programček v katerega bi to zapisala, dodala svojo slikico...morda v penziji

naj  

član od: 21.12.2007

sporočila: 69

17. jan 2008 12:14

Še ena odvisnica ki zbira kuharske recepte Tako da se pri meni tudi najdejo kuharske knjige,brošure,zvezek z ročno napisanimi in tudi nalepljenimi recepti ter listi in listki.Vse skupaj je še v razsutem stanju tako da kar traja ko kaj iščem.Bo si treba enkrat posebaj za to delo vzet dopust in spravit stvari v red. Se pa tudi pri meni trenutno najde največ receptov s slaščicami Očitno nam primanjkuje cukra naj

Pingvin  

član od: 8.4.2003

sporočila: 162

19. jan 2008 20:51

Živ, tudi jaz zbiram recepte. Skoraj vse imam zložene v fasciklih, nekaj pa jih čaka na kupčku. Tiste preiszkušene in tudi popravljene na naš okus, pa si prepišem v poseben zvezek, ki je z leti postal že malo razcefran, pa popackan, ampak zelo dragocen. LP, Pija. Pingvin

lili A.  

član od: 11.4.2006

sporočila: 218

31. jan 2008 18:12

Jaz imam dva polna fascikla. En je samo za sladice. Vsak recept imam v pvc srajčki. Sladice imam razdeljene na: torte, piškoti, sladice v pekaču, s sadjem, .. Drug fascikel pa je razdeljen kot v KulSlo: mesne jedi, omake, .. Kmalu bom morala ustvariti še en fascikel Če je recept iz KulSlo, prekopiram najprej slikco, potem pa dodam še tekst in nekatere pripombe. Meni se je taka ureditev najbolj obnesla. Sem pa porabila kar nekaj časa, da sem iz vseh zvezkov pretipkala, sortirala in zbrala v fascikla. Lili lili A.

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

31. jan 2008 18:16

Jaz pa opažam, da odkar imam plus paket, nič več ne zbiram nekih receptov, niti printam si jih ne. Jih imam lepo v svoji beležki. To je še najbolj kamot. Jelenckova

tinca  

član od: 3.9.2001

sporočila: 907

6. feb 2008 12:30

Tudi jaz to počnem že iz otroštva. Spomnim se, da sva s sestro imeli vsaka svoj A4 zvezek v katerega sva lepili recepte - takrat v glavnem samo iz Naše Žene in JAne, ker drugega pač ni bilo. Zadeva je šla potem v neslutene razsežnosti, tako ,da sem pred kakimi petimi leti veliko večino zmetala v star papir, ker je ratalo neobvladljivo. Od takrat se ponovno nabira - 3 mape, posebej sladko, slano, en fascikel z vsem živim, ena škatla z vsemi možnimi prilogami in posebnimi izdajami... Kar sprintam s kulinarike je vse na listih, zmešano... Pred devetimi leti, ko sem nastopila zadnjo porodniško sem rekla da bom v času porodniške uredila albume s fotografijami in recepte. No.. rešitev za recepte ste prebrale zgoraj, fotografije so pa še vedno po vrečkah. Vsak dan eno kastrolco smeha vam želi Tinca

Naydi  

član od: 27.1.2008

sporočila: 14

8. feb 2008 21:33

Jaz pa sem jih nekaj časa zbirala , nabralo se mi jih je kar precej. Redko pa sem iz njih kuhala, Lp Naydi

nejko21  

član od: 26.2.2007

sporočila: 37

8. feb 2008 22:57

Tudi jaz jih zbiram in je poln en fascikel. Polovica jedi, polovica sladic. Sprintam si vse "ta fajne" iz kulinarike in jih počasi preizkušam. Ponavadi dodam svoje ugotovitve recimo kako dolgo naj pečem v svoji pečici in na koliko tako da so tisti ki so že večkrat uporabljeni počičkani in zguljeni. Drug fascikel so odrezki oz. priloge raznih revij. LP Katja

Mic  

član od: 18.3.2007

sporočila: 197

9. feb 2008 6:38

Najprej sem jih printala iz kulinarike, ker pa vemo, da se tega hitro preveč nabere, jih sedaj pošiljam med priljubljene. Ampak, tudi tam se jih je že precej nabralo, saj  po vsakem brskanju po receptih najdem kakšnega, ki ga "moram preizkusit".

Pa še to mi je zelo všeč pri pluskotu, ker lahko kopiram iz mnenj, ki jih pišete, dragi kulinaričarji. Dragocene izkušnje in nasveti, ki jih je škoda pozabit, zato romajo med beležke.

Nekaj drugih dragocenih receptov imam prepisanih v zvezek, tistih izrezanih pa nimam urejenih. Kar se pa Lis tiče, imam pa na vsaki nalepljen list, na katerem sem si zabeležila stran in jed, ki se mi zdi interesantna, ampak po vsakem prelistavanju še kaj dodam (včasih tudi nov list).

Joj, včasih imam občutek, da preveč časa porabim za te stvari.

Lp

Mic

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti