tema odprta - 15. jan 2008 14:28 | ogledi: 11.563 | odgovori: 22
Ena za spremembo kuharska...
Pred kratkim sem darling mamamio pobarala o tem, kako bi naredila karamelnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> omako, ki bi ustrezala naslednjim pogojem:
- morala bi biti tekoča,
- vendar ne preveč tekoča (ne sme pa se strditi).
Namreč uporabila bi jo na vrhu mousse torte in class='poudarjeno'>n bi moral biti en class='poudarjeno'>n tenek sloj tega poliva gor, ki pa ne bi uničil pene (mousse), po tem, ko bi bila kake štiri ure v hladilniku in class='poudarjeno'>n v hladilniku bi se moral ta preliv zgostiti.
Darling mamamia tega še ni delala, sva pa razmišljali o dodajanju mleka/smetane v karamelni sladkor. Od uporabnih linkov sem našla tegale (so še slikice zraven class='poudarjeno'>n)
http://www.elise.com/recipes/archives/001979carame
Zdaj, če je katera že kdaj kaj čarala s karamelnon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> omako na vrhu mousse torte, je highly welcome, da svoje izkušnje podeli z našo community. Zlasti me zanima naslednje:
- koliko časa moram počakati, da lahkon class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> omako polijem po mousse, da je ne bom "pobila"
- količine (a bi štiri žlice sladkorja zadoščale za površino torte 615,44 cm 2 (to je premer 28 cm)?
Vendelina jr.