14. feb 2008 15:56
Draga Reca, stvar je naslednja: ta država bo silno in obilno udarjena po denarnici, če ne bo storila tistega, za kar se je zavezala ob vstopanju v EU in sicer, da bo do konca 2009 izvedla nekaj bazičnih okoljevarstvenih projektov (se mi zdajle malo ne da kopirati iz enega dolgega fajla konkretnih navedb)....Ko se malo ozrem po ljubi mi Sloveniji, vidim samo probleme na eni strani, nesrečne župane na drugi strani, besne krajane na tretji strani, valjenje krivde drug na drugega in eno silno pomanjkanje volje, da bi se:
- predstavile tehnologije ravnanja z odpadki
- da bi se ugotovilo, kako bi se taki objekti in naprave naredile in kako bi se našel proračunski in evropski denar za te iste objekte....
In edino, kar mi ob tem pride na misel je, da so se šli pred svojimi petnajstimi-dvajsetimi leti te iste vaje tudi v Grčiji, potem je pa EU lepo zmanjkalo potrpežljivosti in je država Grčija lepo za vsak dan, ko je bila v zamudi pri izgradnji toliko in toliko čistilnih naprav, plačala toliko in toliko evrov. Samo za čistilne naprave na Rodosu so bili penali cca 10.000 EUR na dan. Je bilo vzgojno kot le kaj. Danes pogledaš po Rodosu, morje je čisto, celo v najbolj zaprtem zalivu v pristanišču vidiš morsko dno, nikjer ne smrdi po kanalizacijskem odtoku - ker so lepo vse počedili. Mislim, da bomo nekaj od tega doživeli čez kaki dve leti tudi pri nas. Kakšne dva tedna bo tedanja vlada sicer tulila, da so to grehi preteklosti prejšnje vlade, "prejšnja ekipa" se bo izgovarjala na "sile iz ozadja", Miheljak bo napisal kakšno kolumno, potem se bo pa treba zadeve lotiti...
Vendelina jr.