Ali mogoče kdo pozna kakšno pesmico o zobku ali uganko.
Hvala!
beki
Ali mogoče kdo pozna kakšno pesmico o zobku ali uganko.
Hvala!
beki
11. jan 2008 14:55
Legendarna SApramiška Svetlane Makarovič prepeva: MOJI BELI ZOBKI MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI KAKOR SNEG SE SVETIJO. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI SE KAR SAMI SMEJEJO. SE VENOMER BLEŠčIJO, NIKOLI NE BOLIJO, KER JIH VSAK DAN OČISTIM, JAZ ŽE VEM ZAKAJ. KO MLEČNI ZOB IZGUBIM, GA MIŠKI PODARIM: IZVOLI SAPRAMIŠKA, PA NOVEGA MI DAJ. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI KAKOR SNEG SE SVETIJO. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI SE KAR SAMI SMEJEJO. magnolija
11. jan 2008 14:57
ZOBNE MIŠKE (IZ RISANKE) KO ZASPIŠ PRAV POTIHO, MIŠKE SE PRIKRADEJO, DA TVOJ ZOBEK POD BLAZINO ZA DARILO MENJAJO. ---- MIŠKA IN ZOBKI MIŠKA, MIŠKA, KAM SI ŠLA? SPET SI VZELA ZOBKA DVA! KAJ POČEL BOM ZDAJ BREZ NJIH? V MOJIH USTIH JE PREPIH! RAD BI ZOBKE BRŽ NAZAJ! MIŠKA, MIŠKA, DAJ JIH, DAJ! (Tatjana Pregl) .... MOJI BELI ZOBKI MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI KAKOR SNEG SE SVETIJO. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI SE KAR SAMI SMEJEJO. SE VENOMER BLEŠČIJO, NIKOLI NE BOLIJO, KER JIH VSAK DAN ČISTIM, JAZ ŽE VEM ZAKAJ. KO MLEČNI ZOB IZGUBIM, GA MIŠKI PODARIM: IZVOLI SAPRAMIŠKA, PA NOVEGA MI DAJ. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI KAKOR SNEG SE SVETIJO. MOJI BELI ZOBKI, MOJI BELI ZOBKI SE KAR SAMI SMEJEJO. .... uganka Zdravi, čvrsti, srečno bleste, vsega smo siti, če nas ne bole. /Jože Šmit/ ZOBJE le nekaj copy pasta od Pitke http://med.over.net/forum5/read.php?151,2728538,2
11. jan 2008 16:40
Sem Repko, zajček mlad,
si zobe čistim rad,
posebno še zvečer,
s krtačko venomer.
Mi za kolače ni,
le repa mi diši,
moj dom sta dol in breg,
zobje kot beli sneg.
LP
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Nevzhajana orehova potica
Ocvrte brizgane palčke (churros)