11. jan 2008 15:19
Mamamia spodbodla si me , da še jaz napišem nekaj kar me teži. Prihajam iz vasi, ops, mesto smo, saj res, že kakšno leto. V našem malem mestu imamo dva marketa in en diskont. Največkrat najdeš v njih vsse kar potrebuješ za sproti. Sem pa zadnjič šla na Brnik po hčero in ker je imelo letalo dveurno zamudo, sem se odpeljala nazja proti Kranju v najnoveši odprt center Qlandia. Imela sem namen kupiti nekaj malenkosti , špecerije v tako opevanemu Interšparu. Tu pa se začenja težava. Preden kaj najdeš zgubiš živce ( časa sem imela samo dve uri) , ko vsega naveličano trgovko vprašaš vprašaš, če imajo npr. preliv za torte Wanner me pošlje k mlečnim izdelkom. Hopsa Urša, čez celo trgovino, pridem tja iščem toda ne najdem. Vprašam trgovko (očitno študentka), mi v lepem hrvaškem jeziku razloži, da ona ne ve, ker je nova tukaj. Kupim cel mak in vprašam drugo trgovko, ki je zraven polnila police, če imajo mlinčke , da bi mi zmleli mak, me debelo pogleda in pravi ne , to imajo pa na tehniki. Še enkrat ji razločno razložim in pokažem mak, ki sem ga nameravala kupiti pa me je še vedno gledala kakor teliček nova vrata. Najdem drugo prodajalko in jovo na novo razlagam, ko mi končno pove, da tega pa oni nimajo. Vsa slabe volje se odpravim k blagajni plačam in grem proti izhodu in tam nekje za vozički najdem mlinčke za kavo, orehe in glej ga zlomka tudi za mak.
Ugotovila sem, da bo še najbolje ,da moje evrčke kar lepo doma zapravim, saj manj, ko vidiš, manjše želje imaš
. Ko pridem v domačo trgovino me vsaka trgovkalepo pozdravi, se nasmeje in spregovori z mano par besed. V teh velikih centrih pa..... saj ni da bi človek govoril !!
Lepo pa radi se imejmo
ursa40