Sem že nekje prebral, pa sem pozabil kje. Kako se olupi mandlje? Z njim bi nadeval olive.
Rabraminca
Sem že nekje prebral, pa sem pozabil kje. Kako se olupi mandlje? Z njim bi nadeval olive.
Rabraminca
11. jan 2008 6:51
Moj nasvet: kupi prepražene olupljene, njami. Sicer pa jih popari z vročo vodo in malo pusti, bo šlo takoj, samo to je meni res zoprno opravilo... katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
11. jan 2008 6:52
Daš jih v zelo vročo vodo, počakaš, potem pa vseakega posebej stisneš med prsti, rjava kožica sama zdrsne z mandlja. Če so mandlji zelo suhi, jih bo treba kar nekaj časa namakati. rimljanka
11. jan 2008 8:49
Jaz jih dam za par sekund v vrelo vodo in odcedim.Nato kot pravi rimljanka jih stisnem med prsti in se lepo olupijo. tanya017
11. jan 2008 9:00
hoj! vroča voda z malo sode bikarbone, na cedilo, s cedila na brisačo in fino zdrgniti med dlanmi ( kar v brisači ). evo, slečeni in beli! GOSPAKATJA
11. jan 2008 9:33
Še bolj na izi varianta je, da kupiš mandlje, ki so že narezani na lističe. Jih imajo na konditorski stalaži v hipermarketu. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Solata s polnozrnatimi peresniki, tunino in avokadom
Pečeni ajdovi svaljki s skutino kremo in jagodami