lep pozdrav!
Lonček imam v kuhinji pa je vedno bolj bogi. Ima katera iskušnje z tovrstnim gojenjem?
Hvala!
ham-njam
lep pozdrav!
Lonček imam v kuhinji pa je vedno bolj bogi. Ima katera iskušnje z tovrstnim gojenjem?
Hvala!
ham-njam
10. jan 2008 19:44
Prevroče??? Atina
10. jan 2008 19:53
Je na oknu pri sobni temperaturi. ham-njam
10. jan 2008 20:03
Ma tele začimbe v lončku hitro ratajo "boge", predvsem pozimi. Kdovekako so jih gor spravili... katka http://katka-lopatka.moj-album.com/
11. jan 2008 7:05
Petersilj se sicer lahko vzgaja tudi v lonckih( vedno iz terakote,zaradi veliko vlage,ki jo potrebuje petersilj), vendar so kuhinjske police pozimi navadno pretople, zato ga je bolje imeti v zmerno ogrevanem ali celo nezakurjenem prostoru. Kupljeni loncki " zdrzijo" najvec eno sezono, zato je najbolje, da ga marca posadis sama ,tako bo bolj odporen,- ko so korenine dovolj mocne, pa jih presadi na jesen v drugi loncek, popolnoma prekrij z zemljo, listi bodo sami pognali in tako bos imela petersilj tudi pozimi. Dobro se obnesejo posode z luknjami,korenine posadis tik ob steno, zasujes z zemljo, rastlina potem sama najde pot do svetlobe.lp lucka
11. jan 2008 8:13
Jaz imam peteršilj v loncu v kleti in mi kar dobro uspeva. Kleti ne ogrevem. Peteršilj sem jeseni z zemljo vred iskopala in ga presadila v lonec, pa uspeva. lp Adrijanam
11. jan 2008 8:25
Miška, ne sekiraj se.... Mislim, da nas je 80% kuharic, ki nam zelenje v lončku prej ali slej crkne . Najboljše pa je itak sveže iz vrta, a neKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Evitine Jakobove pokrovače
Poširane hruške