9. jan 2008 11:19
Veš kaj, oče je vedno srečen, če mu hči kaj pripravi. Za vsakega očeta v žlahtnem pomenu besede je njegova hčerka itak najbolj popolno bitje pod soncem in hčerka nikoli ne more narediti kaj hudo narobe. Neguj svoj lep odnos z očetom, ker čez očija ga ni.
Kuharija je v tem kontekstu drugotnega pomena.
Ker je bil moj prvi predlog tudi čili (sem v novembru kar nekaj delala tozadevno), pa so to punce že navedle, evo še moj prispevek:
Zelo je tudi efektno, če narediš svetlo torto.
En dan prej vzameš 20 dag pinjol in jih namočiš v stopljeno belo čokolado, skatka moraš dobiti pinjole, oblečene v belo čokolado.
Navaden svetel biskvit (4 jajca, 4 žlice moke, 4 žlice sladkorja), navlažiš z rumom in vanilijevim jogurtom. Potem narediš fino vanilijevo kremo. Ki se po pravilih naredi takole:
- segreješ pol litra mleka, daš notri 2 vanilijeva stroka, nakar ju pustiš notri dve uri, da se stvar popolnoma ohladi.
- čez dve uri kremasto umešaš 4 jajca, 4 žlice sladkorja, 1 žlico moke, 0,25 litra smetane in v to zadevo postopoma vlivaš mleko iz prejšnje alineje in daš še malo ruma. To je precej tekoča zadeva.
- stepeš vsaj 1 liter rastlinske smetane do kompaktne mase.
- potem pa postopoma (jaz to naredim 4-krat) dodajaš v jajčno-vanilijevo maso stepeno smetano in zraven z metlico ročno vmešavaš še želatino fix. Kakih 8 vrečk. Oziroma do faze, ko metlica skoraj stoji v masi in se lepo vidijo sledivi metlice.
To maso do polovice vliješ v pripravljen obroč. Posuješ z 1/3 pinjol s čokolado.Potem preliješ preostalo maso in na vrh daš pinjole. Nekaj pinjol bo malo potonilo v maso, nič hudega. Po 8 urah v hladilniku bo zelo zanimiva torta.
Vendelina jr.