24. mar 2010 20:51
Zdaj se pa, japaja - in sem vesela, da se
lp
cervus
24. mar 2010 20:51
Zdaj se pa, japaja - in sem vesela, da se
lp
cervus
25. mar 2010 20:00
Mojega strica Frančeka bi kap, če bi imenovala katero od živalic po njem. tudi soseda Jula bi mi do smrti zamerila.
25. mar 2010 20:06
Ma, vsak da svoji živali tako ime, ki mu je všeč. Moji je ime Eos <3, poznam pa tudi veliko šnavcerko Marijano in veliko pasjih Sar, Nin, ampak me začuda ne gane kaj preveč. Nekaterim taka imena full pašejo, tako da se mi zdi na nek način posrečeno, da imam pasje soimenjakinje. nina _
26. mar 2010 7:54
Moj kuža je Rudi, pa še paše mu. mamica_V
26. mar 2010 9:12
elaphus je napisal/a: | ||
Moje tri domače živalice so Pepika, Franček in Julči. Ne vem, zakaj bi bila ta imena poniževalna za živali????? Ali pa te nisem dobro razumela, japaja???!!!! lp cervus |
26. mar 2010 11:56
Naši psički je ime Lili (sicer smo jo že dobili s tem imenom). Se pa vedno nasmejim hčerkini prijateljici, ki je svojo čivavo poimenovala Rambo. LP naja1
26. mar 2010 22:50
Japaja, tudi ena prašička v popularni risanki je Pepa:
Atinakozamurnik
sporočila: 2311
27. mar 2010 5:28
"Se mi zdijo tudi razni Poldeti, Pepe (kakor je ime eni svinji v Knafljevem prehodu) in Lojzeti..prav poniževalni za živali. In znana ljubljanska frizerka je imela pri svojih psih še več domišljije (Bumbar, Idiot..se niti nočem točno spomniti!)", je napisala japaja. Le zakaj naj bi bil ta imena poniževalna??? Ne za ljudi in ne za živali niso! Ostali dve sta res, ampak Polde, Lojze in Pepa? Halo? Ta imena so meni vsekakor bolj pri srcu, kot nekatera novodobna skropucala, pa naj so še tako moderna. Sicer pa verjamem in upam, da bodo kmalu spet v modi.Pri nas je spet ena deklica Pavla, en fantek prav Lojze.Poniževalno?!? Ne, pohvalno, ker imajo starše, ki mislijo s svojo glavo in ne posnemajo trenutnih muh. murnikneznan uporabnik
27. mar 2010 6:47
No ja, jaz včasih zadeve malo ozrcalim in mi je potem bolj jasno. Nekateri ljudje razumejo stvari bolje od mene in jim drugo (in tretje) mnenje pač ni potrebno. Vem samo nekaj: svojemu otroku nikoli ne bi dala ime Fifi, Floki, Lisko, Taček, Tarzan.. (Res pa je, da s takimi psevdonimi poznam kar nekaj ljudi, a to je druga zgodba.) In zdaj še malo za šalo: Pride tip na matični urad: "Dober dan, jaz bi pa rad spremembo imena." Referentka za dotične zadeve: "V redu. Bomo izpolnili tale formularček...no, kako vam je ime?" On: "Anton Drek." Ona: "Oh, tole bo šlo pa po hitrem postopku, bomo obravnavali prioritetno, verjamem, da vam s takim imenom ni prijetno hoditi po svetu..?" On: "Res je." Ona: "No, in kako želite, da vam bo poslej ime?" On: "Jaka Drek." japaja
27. mar 2010 20:57
Japaja, ti ga pa pihneš! Sem se kar nasmejala."Sto ljudi,sto čudi!" Ko ljudje dajejo ime otroku, bi pa le morali malo razmisliti, da bo ta otrok nekoč odrasel človek.Imela sem sošolko, ki jo je profesorica v gimnaziji redno klicala Polonca, čeprav je bila za nas Polona.V rojstnem listu je bila pa Polonca.Pa to sploh ni najhujše. Na vasi so kobile pogosto klicali Cveta.Menim, da se bodo imena za ljudi in živali še naprej prepletala.Po sistemu, kar meni všeč je tebi ni, kar maram jaz, ne maraš ti! naorKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Njoki s šampinjoni in modrim sirom
Lazanja z genovskim pestom, stročjim fižolom in krompirjem