hoj! že dlje časa letam okrog in iščem termometer za kuharijo ( saj veste, "ko ima čokoladna masa 60°, jo odstavimo", "ko olje doseže 140°,...." ), pa ga ne najdem. a mi lahko kdo pomaga?
GOSPAKATJA
hoj! že dlje časa letam okrog in iščem termometer za kuharijo ( saj veste, "ko ima čokoladna masa 60°, jo odstavimo", "ko olje doseže 140°,...." ), pa ga ne najdem. a mi lahko kdo pomaga?
GOSPAKATJA
6. jan 2008 14:45
Ne vem imena trgovine, vem pa, da se takšne stvari prodajajo v trgovinah z laboratorijskimi pripomočki. gaja 1
6. jan 2008 15:17
Sanolabor. jade
6. jan 2008 15:25
V Mb so ga še nedavno imeli v trgovini TV shop v Cityju. Pa pri WMF sem gatudi videla. Mamamia mamamia
6. jan 2008 15:27
Kupila sem ga v lekarni, so jih imeli več - tisti, ki je kao kuhinjski in ima gor oznake za pasterizacijo in drugo, mi ni bil v redu, ker je v taki debeli stekleni cevi in se sploh ne potopi; kupila sem enega navadnega s skalo od minus 10 do 150 C, reče se mu kemijski, dala pa sem 7 EUR. tigris
6. jan 2008 16:00
Tudi jaz sem ga dobila v lekarni.... cene se ne spomnem ker je že doooolgo od tega
21. jan 2008 14:09
Zdravo!
Jaz bi pa malo pomoči prosila.
Zanimam se za nakup termometra s sondo (gostinski) - za npr. pečenje mesa. Pa sem klicala v Sanolabor in ga imajo in sicer razpon od -50 do + 150°C. Sedaj me pa zanima (če ima kdo tak termometer) - a lahko ta termomerter vseskozi pustimo v pečici, ko npr. pečemo meso na 190°C ali ne? Trgovka mi ni znala povedati, rekla mi je samo, da takega kupujejo gostinci. Ali se npr. ta termometer uporablja samo za preverjanje temperature mesa (da moraš vsakič posebej v meso zapičit sondo in odčitat - pa potem spet ven in peči naprej)?
Za vsak odgovor bom hvaležna...
Lp
modrijan
21. jan 2008 15:16
Modrijan,
Jaz sem takega kupila pred kratkim v Merkurju (vse za dom).
21. jan 2008 15:25
Dj,
A potem svoj termometer pustiš v mesu in v pečici ves čas pečenja? Kakšen imaš razpon temperature? Pa če ni skrivnost koliko je stal?
Hvala in lp,
modrijan
21. jan 2008 15:36
Ne vem, če imava istega v mislih. Tak črn s sondo, kot ga imamo pri nas v službi se uporablja samo za preverjanje temperature. Ko se ti zdi, da gre pečenje h konceu zapičiš sondo v meso in odčitaš tempetaruro. Nisem še videla takega, ki bi lahko bil v pečici cel čas pečenja. gaja 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Mini čokoladni hlebčki
Čokoladni diamanti za valentinovo (čokolatini, truffli)