Zapravljanje za darila

župca  

član od: 12.5.2004

sporočila: 348

5. jan 2008 20:14

Mi se obdarujemo v ožjem krogu družine. Darila so vsa praktična a lepa. Ponavadi jaz poskrbim za vsa darila, letos (lani) pa sva poskrbela za vse skupaj z možem, tudi za naju dva. Za prijatelje in znance pripravimo manj draga a tudi praktična darila. Skrbimo za to, da nihče ne dobi stvari, s katero že naslednji dan ne ve, kaj bi. Darila se lepo zbirajo pod jelko in kako kdo pride ali pa greva midva na obisk, se darilo odpre oziroma odnese. Tudi midva sva dobila lepa darila od domačih in prijateljev. Najbolj sem vesela, če se pri odpiranju pojavi na obrazu resnično vesel nasmeh.

jernej  

član od: 30.8.2001

sporočila: 4880

5. jan 2008 20:47

drejcek je napisal/a:
Nič za nikogar; ne, lažem, Jernej je dobil 30 € za plus paket, katerega sem sam sebi dal za darilo. Še voščilnice za Novo leto sem poslal po mejlu. Drejček
Hvala Drejček, sem opazil, sem mislil da ti je Dedek mraz prinesel. A ti si bil potem sam sebi dedek mraz? Jernej - Urednik Kulinarične Slovenije

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15833

6. jan 2008 10:12

Pri nas je podobno kot pri župci.  Darila damo pod smrečico. Družina si jih razdeli na božični večer, ko imamo tudi skupno večerjo, širša družina in prijatelji pa jih potem dobijo, ko pridejo ali gremo mi k njim, pa rečemo, da je dedek mraz pustil zanje nekaj pod smrečico. Domači se med seboj obdarujemo glede na želje in potrebe (povprek se posevtujemo, se pa vedno presenetimo, saj redko kdo ve, kaj bo dobil - tisti pač, ki jasno pove, kaj bi rad, da mu dedek mraz prinese). Darila so vredna med 50 in sto evri, izjemoma več, če si kateri od otrok kaj zaželi (smučarska oprema, ki bi jo tako ali tako morali kupiti) ali če želi kdo nekomu res izkazati pozornost (svak je ženi kupil mobitel z navigacijo, ki si ga je  že dolgo želela).

Eni zmorejo,  mi se pa bolj držimo faktorja duhovitosti in presenečenja. In vedno uspe - se mi še ni zgodilo, da ne bi videla zadovoljnega nasmeha na obrazu tistega, ki je odpiral darilo, ki sem mu ga namenila. In to največ šteje.

Prijatelji pa dobijo našo domačo travarico in škatlo piškotov, ki jih pečem sama.

Mamamia

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti