2. jan 2008 18:39
sara je napisal/a: |
Pozdravljeni in vse dobro v letu 2008!
Naletela sem na knjigo ZLATA KNJIGA - ČOKOLADA, ki ima preko 600 strani čokoladnih jedi. Da dol padeš!
V receptih pa se veliko uporablja KORUZNI SIRUP!! Kaj je to, kje se da dobit, oziroma ali ga lahko nadomestim z navadnim sladkornim sirupom?
Lp,
veverica |
Ja, kje pa vi naletite na zanimive knjige, jaz pa neveden. Pred nekaj dnevi sem kupil ( po moje ) tudi zelo v redu knjigo " Čokolada " založba Učila, enih 10 - 15 € ( sem pozabil ) cca 128 strani, nekaj ( se mi zdi ) zelo v redu receptov. Prosil bi za več informacij o tisti knjigi s 600 strani ( mogel bi je nabavit, če morda postanem sladkosned ).
Drugač, glede koruznega sirupa ( moje mnenje, ne dam roko v ogenj za resničnost ): koruzni sirup je umetno sladilo narejeno od koruznega škroba ( enkrat bom to poskusil naredit ), američani ga veliko uporabljajo za " kontrolo kristalizacije " saharoze ( navadnega sladkorja ).
corn syrup: hydrolised maize starch consisting mainly of glucose. Used as a general sweetener in drinks and manufactured food ( dictionary off food, Charles Sinclair-a ) prevod ( menda, ne dam roke v ogenj za točnost ): sladkorni sirup, ameriški sirup ki ga lahko nadomestimo z sirupom iz navadnega sladkorja, ki ga dobimo kuhanjem vode in sladkorja skupaj z nekaj soka limone.
ežoj